Zážitky.cz kupuje za několik milionů balón obřích rozměrů

čtvrtek, 18. listopadu 2021, 14:05 Aktuality, Outdoor MediaGuru

Zážitkový byznys prochází renesancí, firma Zážitky.cz proto kupuje největší horkovzdušný balón ve střední Evropě.

Měřítko velikosti pro srovnání rozměrů nového horkovzdušného balónu firmy Zážitky.cz, zdroj: Zážitky.cz

Měřítko velikosti pro srovnání rozměrů nového horkovzdušného balónu firmy Zážitky.cz, zdroj: Zážitky.cz

Společnost Zážitky.cz získala do své flotily největší horkovzdušný balón ve střední Evropě. Vysoký je 37 metrů, pojme 24 osob a svou vzletovou hmotností se přiblíží 3,5 tunám. K investici v řádu milionů korun se firma rozhodla poté, co se letos navzdory koronavirové pandemii zvýšily prodeje balónových letenek o desítky procent.

První lety zahájí v květnu příštího roku, letenky je ale možné kupovat už nyní. Výrobu Zážitky.cz potřetí svěřily firmě Balóny Kubíček z Brna.

Po těžkém zásahu zkraje pandemie, kdy prodeje spadly o 90 %, nyní zážitkový byznys prochází renesancí. S postupným rozvolňováním tržby meziročně vyskočily o desítky procent, a právě lety horkovzdušným balónem jsou na čele žebříčku zážitků. „Už před pandemií patřily do top trojky, ale dnes jsou jasným premiantem. Zájem navíc neustále roste. Abychom vyšli zákazníkům vstříc, přidáme do naší flotily standardních balónů pro 5 až 8 osob ještě jeden ‚trochu větší‘," říká majitel Zážitky.cz Jan Hájek.

V současné době poptávka převyšuje nabídku. Můžou za to nejen letošní rekordní prodeje, ale také odložené lety z předchozí sezóny. „Covidová opatření balónové lety velkou část minulého roku znemožňovala. I proto jsme platnost poukazů všem prodloužili na dva roky. I tak ale platí, že balónové létání je plně závislé na počasí, takže létat se dá v průměru jen 100 dnů v roce. Pokud je nevyhovující termika, prší či fouká, domluvené termíny se posouvají. S obřím balónem dopřejeme letuchtivým nadšencům zážitek výrazně dřív,“ dodal Hájek.

Nový balón se stane součástí 28balónové flotily firmy Zážitky.cz, která ročně může v balónech pojmout 30 tisíc lidí.

Zdroj: Zážitky.cz

Zdroj: Zážitky.cz

-mav-