ZOH: ČOV volí motto Made in Czech Republic a novou Raškovku

pondělí, 8. listopadu 2021, 19:25 Aktuality, Marketing MediaGuru

Kolekce pro zimní olympijské hry v Pekingu bude z českých materiálů. Koncept Made in Czech Republic představuje proces výroby od českých technologií až po výrobu. Hlavním produktem je nová čepice Raškovka.

Slogan Made in Czech Republic, který je i na štítcích oblečení, zdroj: olmypijskytym.cz

Slogan Made in Czech Republic, který je i na štítcích oblečení, zdroj: olmypijskytym.cz

Český olympijský výbor (ČOV) představil ve spolupráci se značkou Alpine Pro novou kolekci Made in Czech Republic, která je speciálně vyvinuta pro Zimní olympijské hry v Pekingu 2022. Součástí kolekce je bunda s nanotechnologií, kalhoty a čepice. Celkový proces výroby, počínaje technologiemi, je český. Novou kolekci odhalili zástupci ČOV na pondělní tiskové konferenci v Národním technickém muzeu v Holešovicích.

„Rozhodli jsme se, že půjdeme proti proudu a budeme se snažit prezentovat český průmysl, české technologie, společně s českými sportovci,“ uvedl předseda ČOV Jiří Kejval. Ryze v českém oblečení byli podle jeho slov sportovci na stupních vítězů naposledy v roce 1968.

Základem kolekce jsou materiály, které vyvíjely na Technické univerzitě v Liberci (TUL). „Od takového oblečení vyžadujeme, aby bylo stoprocentně nepromokavé, aby bylo větru odolné a zároveň bylo schopno perfektně odvádět vodní páry od našeho těla,“ popsal Roman Knížek, vedoucí katedry hodnocení textilií Fakulty textilní TUL. 

Hlavním produktem kolekce je čepice Raškovka edice 2.0, která navazuje na dřívější model, uváděný při příležitosti ZOH v jihokorejském Pchjongčchangu v roce 2018. Raškovka odkazuje k legendárnímu sportovci Jiřímu Raškovi, který získal pro Československo první zlatou medaili v roce 1968.

Biatlonista Michal Krčmář s novou Raškovkou, zdroj: olympijskytym.cz

Biatlonista Michal Krčmář s novou Raškovkou, zdroj: olympijskytym.cz

S kolekcí pro sportovce ČOV tradičně spolupracuje s českou firmou Alpine Pro. „Jsme hrdí na to, že olympionikům, nejlepším sportovcům České republiky, teď můžeme dát to nejlepší, co jde z oblečení v České republice vyrobit,“ dodává Václav Hrbek, generální ředitel a zakladatel společnosti Alpine Pro.

Oblečení nese visačku Made in Czech Republic, kde se místo tradičních značek pro praní a žehlení, objevují piktogramy zimních sportů. 

Štítek na nové kolekci pro ZOH, zdroj: olympijskytym.cz

Štítek na nové kolekci pro ZOH, zdroj: olympijskytym.cz

-tšl-