Alan Záruba nastupuje do Livesportu, řídí digitální obsah

středa, 1. prosince 2021, 11:30 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Bývalý kreativní ředitel skupiny Nova Alan Záruba nastoupil do vedení společnosti Livesport. Zodpovídá za tvorbu digitálního obsahu.

Alan Záruba, zdroj: Livesport

Alan Záruba, zdroj: Livesport

Do vedení českého technologické společnosti Livesport nastoupil Alan Záruba. Bývalý kreativní ředitel televize Nova bude v čele nově vzniklého oddělení zodpovědný za tvorbu a akvizici digitálního obsahu pro firemní vlajkovou loď FlashScore, kterou měsíčně používá přes 100 milionů sportovních fanoušků z celého světa.

Alan Záruba nastoupil v Livesportu na pozici Chief Digital Content Officer. Zaměřit by se měl na vytvoření sportovního zpravodajského týmu a propojení datového a multimediálního obsahového servisu na globální úrovni. „Mým hlavním úkolem bude – ve zkratce – vybudovat nový multimediální pilíř, který doplní současný obsah sítě FlashScore,” uvedl Alan Záruba

Síť FlashScore, jejíž českou variantu znají domácí sportovní příznivci jako Livesport.cz, nabízí rychlé výsledkové zpravodajství fanouškům v desítkách zemí. V roce 2021 překonala návštěvnost jejích webů a aplikací hranici 100 milionů uživatelů měsíčně.

„Naše rychlé sportovní zpravodajství postupně rozšiřujeme o nové typy obsahu a nárůst návštěvnosti potvrzuje, že to sportovní fanoušci oceňují. Věřím, že pod Alanovým vedením se v příštích letech výrazně posune rozsah i úroveň našeho sportovně informačního servisu,” říká CEO Livesportu Martin Hájek.

Alan Záruba má téměř 25 let zkušeností z oblasti grafického designu, vizuální komunikace a multimediální tvorby. V oblasti médií působí od roku 2006, nejdříve jako vedoucí designér v České televizi, poté jako Art Director zpravodajství ČT24 a ČT Sport. V roce 2014 se stal kreativním ředitelem skupiny Nova, kde řídil například projekty kompletní vizuální proměny Televizních novin,  rebranding staniční grafiky TV kanálů Nova Group, sportovních stanic Nova Sport a digitální platformy Voyo. V rámci skupiny CME se podílel na řízení vybraných projektů na Slovensku, v Bulharsku a Rumunsku. Věnuje se rovněž TV grafice, typografii, odborné pedagogické, publikační, kurátorské a nakladatelské činnosti.

-mav-