Coca Cola slaví na sociálních sítích multikulturní Vánoce

pátek, 17. prosince 2021, 07:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Na lokální úrovni se kampaň Coca-Coly věnuje Vánocům v multikulturním pojetí.

Zdroj: Coca-Cola

Zdroj: Coca-Cola

Na českém a slovenském trhu navazuje Coca-Cola na svou globální kampaň „Kouzlo být spolu“ lokálními aktivitami na sociálních sítích, kde propojuje různé národnosti a ukazuje, že „nejdůležitější je být na Vánoce spolu“. 

Do kampaně jsou zapojeni influenceři Gabi Hecl a ExplOited, kteří se v ní po dobu pěti týdnů dne potkávají s lidmi různých kultur, vyznání a národností a nechávají si od nich vyprávět, jak oni slaví Vánoce. Ze setkání vznikají videa a fotky jako obsah pro sociální sítě. Aktivace vyvrcholí o Štědrém dnu, kdy oba influecenři představí české a slovenské Vánoce zástupcům jiných kultur. Tuzemské publikum se dozví, jak tráví poslední dny roku v Číňané, Vietnamci, Francouzi, Romové a o čem jsou židovské svátky světel Chanuka.

Vánoční aktivace vznikala v pražské Publicis Groupe: kreativu vytvořila agentura Saatchi&Saatchi, influencer marketing jde za PR agenturou MSL a média nakoupil Starcom.

Skupina na kampani pracovala ve chvíli, kdy vznikla i globální aktivita sítě s Facebookem nazvaná Around the Corner. Jejím cílem je podpořit diverzitu a inkluzi v reklamě na sociálních sítích. Podle průzkumu, který pro Facebook realizoval institut Geena Davis Institute on Gender in Media, totiž 74 % ze 1200 respondentů vnímá, že reklamní sdělení nedostatečně zobrazují a zapojují různé menšiny. „Aktuální projekt pro Coca Colu je tak dobrým příkladem kampaně v rámci této iniciativy“, říká Zuzana Kukačková, account director Saatchi&Saatchi.

-stk-