Do užšího vedení Newton Media přišel David Kursa

čtvrtek, 9. prosince 2021, 09:40 Aktuality, Lidé MediaGuru

Z komunikační agentury C&B (nově katz83) nastupuje do Newton Media David Kursa.

David Kursa, zdroj: Newton Media

David Kursa, zdroj: Newton Media

Do užšího vedení společnosti Newton Media nastupuje David Kursa. Přichází z komunikační agentury C&B (nově katz83), kde působil na pozici výkonného ředitele. Předtím vedl dceřinou analytickou firmu Hi-Lights, ve které začínal jako mediální analytik.

„Davidův příchod je pro nás dalším strategickým krokem v rozvoji interpretace nejen mediálních dat," uvedl Petr Herian, zakladatel a majitel Newton Media.

„V rámci vedení agentury jsem měl příležitost pracovat se všemi oblastmi, které komunikace zahrnuje - od analytiky, přes klasické public relations a sociální sítě až po strategické plánování. Analýza a precizní vyhodnocování dat ale pro mě vždy představovaly výchozí bod pro jakoukoli další práci a de facto pro celou moji kariéru,” uvedl David Kursa.

Newton letos spustil monitoring YouTube videí a podcastů a rozšířil množství přepisovaných televizních a rozhlasových pořadů. V listopadu pak představil entity, které umožňují rychlou orientaci v množství příspěvků v tradičních i sociálních médiích. Ve stejné době zpřístupnil svým klientům sociodemografická data k 760 mediálním titulům, díky kterým mohou lépe plánovat a vyhodnocovat mediální kampaně. 

-mav-