DPD otevřelo druhé pražské cyklodepo na Smíchově

čtvrtek, 23. prosince 2021, 11:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Do budoucna plánuje firma otevřít podobná mikrodepa v dalších městech, opět ve spolupráci s místní samosprávou.

Druhé cyklodepo je na Andělu, zdroj: DPD

Druhé cyklodepo je na Andělu, zdroj: DPD

Balíkový přepravce, společnost DPD, otevřel v rámci projektu Magistrátu hlavního města a Technické správy komunikací (TSK) své druhé cyklodepo v Praze na Smíchově. Přes rok už funguje sdílené cyklodepo na Florenci, odkud DPD doručilo přes 38 tisíc zásilek. 

Firma podle předběžných odhadů plánuje, že začátkem roku 2022 by z mikrodepa Anděl mohlo doručovat až šest pěších a čtyři cyklokurýři. To by bylo zhruba 3krát více než během roku 2021 v prvním mikrodepu na Těšnově. Ještě před oficiálním spuštěním cyklodepa Anděl se odtud v rámci pilotního provozu podařilo během několika dnů doručit více než 1300 zásilek.

„Již dříve jsme se zavázali doručovat do roku 2025 v Praze a Ostravě pouze nízkoemisně a cyklodepo na Andělu je tohoto projektu nedílnou součástí. Ekologické doručování v rámci poslední míle je pak jasným pozitivním trendem a budoucností v logistice,” říká Miloš Malaník, generální ředitel DPD.

DPD počítá s tím, že v brzké budoucnosti otevře podobná mikrodepa v rámci dalších českých měst, a to ideálně opět ve spolupráci s místní samosprávou. Stejně tak roste flotila nízkoemisních dodávek, některé navíc nyní v hlavním městě při svých cestách měří množství prachových částic ve vzduchu. Každý Pražan si tak již brzy bude moci ve webové aplikaci ověřit kvalitu ovzduší v okolí svého bydliště.

DPD spustí samoobslužné boxy, umožní posílat balíky

středa 14. července 2021

-zue-