Meta spouští v Česku svůj projekt Business Makeover

úterý, 7. prosince 2021, 12:05 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Projekt Facebook Business Makeover má pomoci malým podnikům oživit jejich online komunikaci.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Česká republika se po Polsku stává druhou zemí, ve které společnost Meta spouští svůj projekt Business Makeover. Má pomoci malým podnikům oživit jejich online komunikaci. Pět malých českých podniků dostalo možnost promluvit si s experty na sociální sítě a poradit se s nimi o jejich online komunikaci. Z projektu vznikl pětidílný miniseriál, jež bude dostupný na Deník.cz a na stránce Meta for Business. Záštitu projektu poskytla Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR).

Facebook Business Makeovers Experti se zaměřili především na tvorbu příspěvků, na pochopení reklamních nástrojů, ale také na efektivitu práce, zejména za použití Facebook Business Suite. Výuková videa spolu s příběhem jednotlivých podniků bude možné najít na stránkách Deníku a na profilu Meta for Business.

Do projektu se zapojily podniky: Tak trochu jiný sekáč, Petrichor, Leo Macenauer, Duomamas, a QQ Asian Kitchen.

„V posledním více než roce a půl se mnoha malým a středním podnikům kompletně změnilo podnikatelské prostředí a většina z nich se začala postupně přesouvat do online prostředí, které bylo pro ně dříve nemyslitelné,” řekla Eva Svobodová, generální ředitelka Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

-mav-