Michal Voráček může koupit slovenskou televizi TA3

středa, 22. prosince 2021, 16:55 TV, Slovensko MediaGuru

Český podnikatel v oblasti médií Michal Voráček může koupit slovenskou zpravodajskou televizi TA3.

Zdroj: repro TA3

Zdroj: repro TA3

Český podnikatel v oblasti médií Michal Voráček může koupit slovenskou zpravodajskou televizi TA3. Slovenská Rada pro vysílání a retransmisi dnes udělila souhlas ke změně majitele společnosti C.E.N., která vlastní licenci na vysílání TA3. ČTK o tom informovala mluvčí rady Lucia Michelčíková.

Voráček hodlá TA3 koupit prostřednictvím své firmy Blueberg media od skupiny Grafobal slovenského podnikatele Ivana Kmotríka. Ten na Slovensku vlastní také fotbalový klub Slovan Bratislava, jež získal titul mistra v posledních třech ročnících místní nejvyšší ligové soutěže.

Vlastnické podíly držitele vysílací licence lze podle slovenského zákona převést na nového majitele až poté, co dá takzvaná licenční rada k takovému kroku svůj souhlas.

TA3 začala na Slovensku vysílat v roce 2001, v zemi nepatří k nejsledovanějším televizním stanicím. Veřejnoprávní Rozhlas a televize Slovenska vlastní zpravodajský televizní kanál neprovozuje.

Voráček byl dříve předsedou představenstva společnosti Our Media SR, která v roce 2018 koupila vydavatele celostátního slovenského listu Pravda a nyní tento deník sama vydává.

-čtk-