Mluvčí roku mají Česká spořitelna, Policejní prezidium a Škoda Auto

středa, 1. prosince 2021, 19:30 PR MediaGuru

Mluvčím roku se stal Filip Hrubý z České spořitelny a Kateřina Rendlová z Policejního prezidia. Nejlepší PR tým má Škoda Auto.

Mluvčím roku 2021 se stal Filip Hrubý z České spořitelny, Kateřina Rendlová z Policejního prezidia a tým Škody Auto, zdroj: PR Klub.

Mluvčím roku 2021 se stal Filip Hrubý z České spořitelny, Kateřina Rendlová z Policejního prezidia a tým Škody Auto, zdroj: PR Klub.

Oborové ocenění Mluvčí roku 2021 zná své vítěze. Profesní organizace PR Klub, která cenu pořádá, na slavnostním galavečeru v pražském hotelu Four Seasons oznámila vítěze ve třech kategoriích a jedné mimořádné. 

Nejlepším mluvčím soukromého sektoru je Filip Hrubý, vedoucí externí komunikace České spořitelny. Nejlepší mluvčí veřejného a neziskového sektoru se stala Kateřina Rendlová, vedoucí odboru komunikace a vnějších vztahů Policejního prezidia. Titul PR tým roku převzal tým podnikové komunikace společnosti Škoda Auto. Ocenění za přístup ke komunikaci v době pandemie porota udělila skupině PPF a Petru Kellnerovi in memoriam. 

Profesní cena Mluvčí roku již od roku 2003 oceňuje ty nejlepší mluvčí, ředitele a manažery komunikace a vnějších vztahů a již třetím rokem také komunikační týmy; jejím posláním je ukázat profesionální a etický přístup v rámci oboru. „Reputace kterékoli organizace je hodnotou, která je mimořádně citlivá na profesionální komunikaci, budování vztahů a porozumění s cílovými skupinami. Oborové ocenění Mluvčí roku je tak prostředkem, jak ukázat ty nejlepší příklady takové dlouhodobé, kvalitní a efektivní práce,“ říká Pavel Vlček, předseda Výkonného výboru PR Klubu a dodává: „V porotě také rezonovalo úsilí organizací, které úspěšně zvládly složitou dobu pandemie, a získaly tak nominaci na ocenění ve více kategoriích současně.“

O vítězích rozhodovala porota složená z šéfredaktorů a seniorních redaktorů a také odborníků na PR a komunikaci hodnotila kandidáty ve třech tradičních kategoriích – Nejlepší mluvčí veřejného sektoru, Nejlepší mluvčí soukromého sektoru, PR tým roku a pro letošní ročník přidala navíc zvláštní ocenění pro kreativní přístup ke komunikaci v době pandemie. Ocenění byli vybráni z celkového počtu 114 nominací od řad novinářů a expertů v oboru komunikace a PR.

V kategorii Nejlepší mluvčí soukromého sektoru byla udělena první cena Filipu Hrubému z České spořitelny. Druhé místo obsadila Jana Pokorná, manažerka týmu externí komunikace a tisková mluvčí společností Air Bank a Zonky, třetí byla Kateřina Pavlíková, tisková mluvčí CK Čedok, která získala uznání za externí komunikaci skupiny Letiště Praha. 

Filip Hrubý, tiskový mluvčí České spořitelny, zdroj: PR Klub

Filip Hrubý, tiskový mluvčí České spořitelny, zdroj: PR Klub

V kategorii Nejlepší mluvčí veřejného a neziskového sektoru se za vítězkou Kateřinou Rendlovou z Policejního prezidia umístila, na stříbrné příčce Lucie Dosedělová, tisková mluvčí ZOO Praha, bronz si odnesl Miroslav Čepický, ředitel komunikace v Nadaci rodiny Vlčkových.

Kateřina Rendlová, tisková mluvčí Policejního prezidia, zdroj: PR Klub

Kateřina Rendlová, tisková mluvčí Policejního prezidia, zdroj: PR Klub

Titul PR týmu roku si letos odnesla komunikace automobilky Škoda Auto, Česká spořitelna stříbro a bronzovou příčku získala Air Bank.

Komunikační tým Škody Auto, zdroj: PR Klub

Komunikační tým Škody Auto, zdroj: PR Klub

Ve speciální kategorii kreativního přístupu v době pandemie porota ocenila skupinu PPF a Petra Kellnera in memoriam za aktivní pomoc v době pandemie, a to například v podobě dodávky zdravotnických pomůcek či poskytnutí haly O2 Universum pro vybudování Národního očkovacího centra. 

Záznam přenosu z předávání cen Mluvčí roku můžete sledovat níže.

Zdroj: ČTK

-stk-