Nobilis Tilia otevřela první obchod v Praze, plánuje další

pondělí, 6. prosince 2021, 10:00 Aktuality, Marketing, Retail MediaGuru

Značka Nobilis Tilia otevřela v centru Prahy svou první prodejnu mimo domovskou Vlčí Horu.

Adéla a Petr Zárubečtí, spolumajitelé firmy Nobilis Tilia, přestřihávají slavnostní pásku před otevřením obchodu v Praze, foto: MediaGuru.

Adéla a Petr Zárubečtí, spolumajitelé firmy Nobilis Tilia, přestřihávají slavnostní pásku před otevřením obchodu v Praze, foto: MediaGuru.

Česká aromaterapeutická a kosmetická značka Nobilis Tilia otevřela v neděli 5. prosince v centru Prahy první kamenný obchod mimo své sídlo ve Vlčí Hoře v Českém Švýcarsku. Prodejna se nachází v nákupní pasáži Platýz u Národní třídy. Další prodejny na českém a slovenském trhu značka plánuje. 

Od otevření prodejny v hlavním městě si Nobilis Tilia slibuje posílení povědomí o značce i podporu obchodních partnerství. „Zároveň chceme zákazníkům nabídnout i možnost spočinutí, prostor, kde si mohou od hektické Národní třídy odpočinout a vydechnout,“ přibližuje ideu obchodu Lenka Brzáková, obchodní manažerka společnosti Nobilis Tilia. 

Pražský obchod se svým rozvržením a designem liší od prodejny na Vlčí Hoře, kde firma sídlí. Pracuje s konceptem „rozkvetlé louky pod krásnou košatou lípou“, jehož cílem bylo přenést do Prahy prvky Českého Švýcarska, přírody i aromaterapie. 

V interiéru využívá tři druhy základních materiálů: smrkové dřevo s prokreslenou strukturou, bílý laminát a tzv. organoid, jenž slisovanými bylinami a květinami evokuje rozkvetlou louku. 

V designu je kladen důraz na čistotu a otevřenost prostoru, který má zákazníkům co nejvíce usnadnit orientaci při nákupu. Kromě regálů, kde jsou produkty rozděleny podle kategorií, jako je péče o pleť, péče o tělo, matka a dítě či aromaterapie, má v prodejně své místo i malý aromaterapeutický koutek, kde jsou principy aromaterapie stručně vysvětleny a bude zde možné si namíchat i vlastní masážní olej či olej do koupele. Součástí bude také interaktivní plocha, kde si zákazníci po načtení kódu dozví o produktu dodatečné informace. Na jaře přibude před obchodem malá zahrádka s bylinkami a květinami. Autorem konceptu je společnost Omnisense.  

V prodejně bude Nobilis Tilia pořádat i workshopy pro své obchodní partnery, kterých má v současnosti na dva tisíce. A v plánu jsou i další obchody. „V průběhu čtyř až pět lety bychom chtěli na českém a slovenském trhu vybudovat síť páteřních prodejen,“ prozrazuje Lenka Brzáková s tím, že o konkrétních městech ještě rozhodnuto není.

Společnost Nobilis Tilia byla založena v roce 1994 Zbyňkem Šedivým v Krásné Lípě, od které také odvozuje svůj latinský název i logo s mohutnou lípou. Nyní sídlí již téměř dvě desetiletí ve Vlčí Hoře, kde rozvíjí své Centrum aromaterapie. Od roku 2003 spoluvlastní firmu Adéla Zrubecká se svým manželem Petrem.

Nobilis Tilia: E-shop je pro nás velkým komunikačním kanálem

pátek 3. dubna 2020

-stk-