Nova od ledna nasadí nový krimi seriál Odznak Vysočina

čtvrtek, 16. prosince 2021, 17:30 TV MediaGuru

Od úterý 4. ledna 2022 začne TV Nova vysílat nový kriminální seriál Odznak Vysočina.

Odznak Vysočina, zdroj: TV Nova

Odznak Vysočina, zdroj: TV Nova

Televize Nova zařadí do svého vysílání v příštím roce nový krimi seriál Odznak Vysočina. Poprvé ho odvysílá v úterý 4. ledna 2022 od 20:20. Seriálová novinka tak zaplní úterní hlavní vysílací čas na TV Nova pro prvních osm týdnů roku. 

Roli vedoucí vyšetřovatelského týmu ztvární Monika Hilmerová, v roli jejích kolegů vystupují Simona Zmrzlá, Martin Hofmann, Michal Suchánek a Patrik Děrgel. Režie se ujali Pavel Soukup a Andy Fehu.

Policejní stanice vyšetřovacího týmu v seriálu Odznak Vysočina je umístěna do fiktivního městečka Veselá na Vysočině. Okolní krajina má být jedním z hlavních kulis příběhu. „Krajina je pro naše příběhy velmi důležitá, příroda a prostředí je odrazem našich postav, takže obojí hrálo velkou roli už ve scénářích. Lokace se tedy hledaly na základě scénáře, tak aby měly atmosféru a seděly k napínavým zápletkám,“ popsal Vratislav Šlajer, producent seriálu. Štábu jako hlavní lokace posloužila Ledeč nad Sázavou, ale natáčelo se například i v Koutech, Melechově, Lipnici nad Sázavou nebo ve Zbýšově.

Krimi seriál Odznak Vysočina se tak střetne s konkurenční novinkou, seriálem ZOO, který od začátku ledna zařadí TV Prima.​

Odznak Vysočina

  • Producent: Vratislav Šlajer, Bionaut
  • Koncepce seriálu: Vratislav Šlajer, Petr Koubek
  • Režie: Pavel Soukup a Andy Fehu
  • Scénář: Petr Koubek, Lucie Vaňková, Štefan Titka, Marta Fenclová a Eva Taubrová
  • Kreativní producent za TV Nova: Iva Jestřábová
  • Hudba: Jiří Hájek

-mav-