Shoptet kupuje konferenci o e-commerce Reshoper

pondělí, 6. prosince 2021, 10:50 Internet & Mobil MediaGuru

Jindřich Fáborský a Eva Knirschová prodávají konferenci o e-commerce Reshoper společnosti Shoptet.

Jindřich Fáborský, zdroj: Marketing Festival

Jindřich Fáborský, zdroj: Marketing Festival

E-commerce veletrh a konference Reshoper mění vlastníka. Spojuje se se společností Shoptet, poskytovatele e-shopové platformy. Cílem tohoto spojení je oslovení nových klientů a rozšíření povědomí o veletrhu i mimo tradiční účastníky, uvedly společnosti v tiskovém oznámení.

Konferenci Reshoper dosud zajišťovala stejnojmenná společnost vlastněná Jindřichem Fáborským (60 %) a Evou Knirschovou (40 %). „Při jednání o prodeji Reshoperu pro mě bylo klíčové, aby si akce udržela svou nezávislost a kvalitu. Po mnoha společných debatách s Radkem a dalšími zástupci Shoptetu mám pocit, že v tomto jsme na stejné vlně a Reshoper bude v dobrých rukou,“ uvedl ke změně pořadatel Jindřich Faborský.

„Když jsme začali prodej veletrhu plánovat, Shoptet byl prvním potenciálním partnerem, kterého jsme měli v hlavě. Mám radost, že jsme se poměrně rychle domluvili a věřím, že firma takové velikosti dokáže posunout veletrh ještě o úroveň výše,“ dodala Eva Knirschová.

Reshoper je akce pro cca 4000 odborníků, provozovatelů e-shopů nebo potenciálních nových podnikatelů v e-commerci. „Reshoper dlouhodobě vnímáme jako nejlepší e-commerce akci v České republice a jsme rádi, že bude nově vznikat pod našimi křídly. Věříme také, že je to koncept, který si zaslouží společně s námi jít na zahraniční trhy. Naším cílem je z Reshoperu postupně vybudovat největší středoevropskou e-commerce konferenci,“ říká CEO Shoptetu Samuel Huba s tím, že firma chce Reshoper začít postupně představovat dalším zahraničním trhům, kde sama působí.

„Chtěli bychom všechny účastníky ujistit, že veletrh i konference zůstanou zcela nezávislé, jako tomu bylo doposud. Naším cílem není měnit věci, které fungují, a návštěvníci díky nim mají Reshoper rádi. Budeme se ale snažit posunout akci zase o krůček dál, protože bychom rádi oslovili nové klienty a rozšířili povědomí o veletrhu i mimo již tradiční účastníky,“ říká CMO Shoptetu Radek Hudák s tím, že Shoptet mimo jiné plánuje nasazení nových forem spolupráce.

Čtvrtý ročník Reshoperu se uskuteční 13. dubna 2022 na letenském výstavišti PVA Expo Praha.

-mav-