Vermont otevírá nové prodejny, vznikaly ve virtuální realitě

pátek, 10. prosince 2021, 12:05 Aktuality, Retail MediaGuru

Módní skupina Vermont otevírá nové multibrandové prodejny v plzeňské Olympii a v pražském OC Westfield Chodov. Návrh vznikal nejprve ve virtuální realitě ve spolupráci s firmou Virtuplex.

Na začátku prosince byla otevřena první multibrandová prodejna v plzeňské Olympii, zdroj: Vermont

Na začátku prosince byla otevřena první multibrandová prodejna v plzeňské Olympii, zdroj: Vermont

Módní skupina Vermont otevírá nové multibrandové prodejny. Na začátku prosince byla otevřena první v plzeňské Olympii a bude následovat druhá v pražském OC Westfield Chodov. Při stavbě a jejich navrhování se spojili se společností Virtuplex a za použití virtuální reality byla průběžně ověřována nejen podoba, ale i praktická funkčnost prodejen. Na rozdíl od dosavadních monobrandových prodejen budou nové nabízet více prémiových značek na jednom místě. Koncept připomíná lounge a je zasazený do klasického nákupního centra. 

Společnost si před otevřením nechala ve svých prostorách na Pohořelci vytvořit zmenšenou verzi prodejny, takzvaný mockup o velikosti 100 m². V hale společnosti Virtuplex o rozloze 600 m² bylo možné si projít virtualizovanou podobou v rozměru 1:1 a navnímat, jak obchod působí.

„Projekt naplnil naše představy. Nevytvořili jsme virtuální prodejnu proto, abychom se rozhodli, jestli je design správný, ale abychom se ujistili o některých dílčích řešeních. Na základě zkušenosti s virtuálním prostorem prodejny jsme například změnili umístění některých skříní. Největší přínos ale vidíme v možnosti prožít emoci z nového prostoru ještě dříve, než je hotov,” říká Martin Florian, Store Concept Director, Vermont.

V hale o rozloze 600 m² bylo možné si projít virtualizovanou podobou v rozměru 1:1, zdroj: Vermont

V hale o rozloze 600 m² bylo možné si projít virtualizovanou podobou v rozměru 1:1, zdroj: Vermont

Nové prodejny budou nabízet více prémiových značek na jednom místě, zdroj: Vermont

Nové prodejny budou nabízet více prémiových značek na jednom místě, zdroj: Vermont

Díky bezdrátovým VR headsetům a backpackům se dalo volně procházet kolem jednotlivých kusů mobiliáře a hodnotit použití materiálů, mezi kterými hraje prim mosaz, kůže a dřevo. Virtuplex získal 3D data od italských architektů Storage Milano, kteří navrhovali design prodejny. Ta následně prošla klíčovou optimalizací geometrie 3D modelu tak, aby mohla být převedena do virtuální reality. 

Společnost Vermont zastupuje módní prémiové značky na českém, slovenském a maďarském trhu od roku 1999. Druhý týden v prosinci byla otevřena prodejna v Olympii Plzeň. Zanedlouho bude následovat otevření ve Westfield Chodov, kde nabídne i značky, které dosud v portfoliu neměla (Missoni, Paoloni, La Martina, Odd Molly nebo Manuel Ritz).

V OC Westfield Chodov se otevírá řada nových prodejen

čtvrtek 11. listopadu 2021

-zue-