Češi na Seznamu v kategorii zábavy loni hledali českou produkci

úterý, 18. ledna 2022, 13:20 Internet & Mobil, Aktuality MediaGuru

Seznam.cz zveřejnil žebříčky nejvyhledávanějších slov v roce 2021. V kategorii zábavy hledali Češi především českou produkci.

Ilustrační foto, zdroj: Seznam.cz

Ilustrační foto, zdroj: Seznam.cz

Velkou pozornost ve Vyhledávání Seznam.cz přitáhly v roce 2021 světové sportovní události – Olympijské hry, MS v hokeji, ale i tenisová a cyklistická klání, co vzbudily zájem Čechů. Uživatelé také zajímali o volnočasové tuzemské události, které bylo možné osobně navštívit. Z celebrit zajímají Čechy především ty domácí – zajímali se o Moniku Marešovou v souvislosti s jejím těhotenstvím, tenistku a účastnici taneční soutěže StarDance Andreu Sestini Hlaváčkovou nebo o svatbu hokejisty Tomáše Plekance. Z politiků vzbudil pozornost svým incidentem v Poslanecké sněmovně poslanec Lubomír Volný.

Zábavu opanovaly filmy a seriály české produkce. Na prvním místě vyhledávaných výrazů z oblasti filmové a televizní tvorby se umístil český film Matky, druhé místo obsadil seriál Božena. Mezi skokany již tradičně figurují i aktuálně vysílané reality show, konkrétně Výměna manželek a Svatba na první pohled. Za poslední roky se stále více v oblasti zábavy uplatňuje sledování na vyžádání.

-mav-