České ponožkoboty Skinners aktualizují svou identitu

čtvrtek, 20. ledna 2022, 07:20 Aktuality, Marketing MediaGuru

Česká značka ponožkobot Skinners se rozhodla ke změně své vizuální identity.

Zdroj: Skinners

Zdroj: Skinners

Výrobce českých ponožkobot Skinners přistoupil ke změně své vizuální identity, jež má být nyní lépe čitelná a výraznější. Elementární složky loga symbolizují dva šestiúhelníky zaklesnuté do sebe. Jeden hexagon reprezentuje technologii, druhý přírodu, zaklesnutí pak podtrhává jejich provázanost. Oproti stávající vizuální podobě nová verze působí robustněji, což umožňuje, aby bylo logo snadněji rozpoznatelné i v menším měřítku. 

Důvody modifikace vizuální podoby byly jak estetické, tak praktické. „Cílem bylo udělat celkovou aktualizaci loga tak, aby bylo modernější a více funkční. Spousta jiných značek si prošla podobným vývojem od prvotních velmi expresivních log s množstvím ozdobných prvků po jednodušší a praktičtější tvary,” uvedl spoluzakladatel Skinners Petr Procházka. „Stojí za tím i technické nároky. Šicí stroje nebo tiskárny nezvládaly zhotovit detaily původního loga. Tenké linie jsou také náchylné k odlepení, ulomení a jsou špatně čitelné,” dodal. 

Změna loga značky Skinners, zdroj: Skinners

Změna loga značky Skinners, zdroj: Skinners

Kromě aktualizovaného loga připravila značka také novou publikaci s názvem Brand Story, která v sobě pojímá jak příběh Skinners, tak vizi, misi i hlavní pilíře společnosti. Společně s plánovanými publikacemi Visual Identity a Photo Guide pak Brand Story v budoucnu poskládá Brand Book – ucelený obraz společnosti Skinners.

Značka Skinners působí na trhu necelých sedm let. S prvním nápadem vytvořit obuv, která by kombinovala pohodlí ponožek s ochranou vlastností bot, přišel Petr Procházka v roce 2014 během své letní brigády v Norsku. Kamarád, který s ním cestoval, si poranil nohu takovým způsobem, že pro něj byla chůze v klasické obuvi příliš bolestivá. Petr tak za pomocí šitíčka spíchl vůbec první prototyp ponožkobot a s úžasem zjistil, že tento styl obouvání mu dodává jak pohodlí, tak svobodu při pohybu. Po návratu do Česka se spolu s Michaelou Steinhauser pustil do vývoje a výroby prvních opravdových párů Skinners. Dnes společnost nabízí tři typy ponožkobot – Skinners 1.0, Skinners 2.0 a Skinners pro děti, které prodává ve 120 zemích světa. Během loňska značka dosáhla více než stamilionového obratu.

-stk-