Děti úplňku kampaní propagují homesharing

úterý, 11. ledna 2022, 07:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Organizace Děti úplňku spouští kampaň, jež usiluje o rozšíření inovativní metody v péči o děti s postižením.

Zdroj: FB Děti úplňku

Zdroj: FB Děti úplňku

Organizace Děti úplňku odstartovala ve spolupráci s dalšími osmi organizacemi kampaň, která usiluje o rozšíření inovativní metody v péči o děti s postižením nazvané homesharing do dalších míst České republiky. Společně hledají 150 nových hostitelů, kteří by byli ochotni krátkodobě pečovat o děti s postižením, tak aby odlehčili v náročné péči jejich rodičům a umožnili jim oddechnout si a nabrat nové síly.

Hostitelem se přitom může stát každý, kdo má chuť pomáhat, trpělivost, má vztah k dětem s postižením a může jim nabídnout část svého času, energie a prostoru. „Hostitel, kamarád dítěte s postižením, nemusí mít nějaké konkrétní dovednosti, potřebuje především trpělivost. Myslím, že nebýt odborník může být výhodou, laik přistupuje k dítěti s přirozeností a nabízí mu to, jak sám žije, svůj domov, sebe sama,“ uvádí Klára Šrůtková, vedoucí homesharingu z organizace Děti úplňku, která ho v ČR pilotovala.

Do kampaně, jež staví především na příbězích rodičů pečujících o své děti s postižením, se zapojí i herečka Eva Holubová, která bude na Instagramu sdílet svou vlastní zkušenost. 

-stk-