Gabriel Zábušek je regionálním CTO Publicis Groupe

středa, 26. ledna 2022, 14:15 Aktuality, Lidé, Reklama MediaGuru

Gabriel Zábušek byl jmenován do pozice Chief Technology Officer (CTO) Publicis Groupe Central & Eastern Europe.

Gabriel Zábušek, zdroj: Kindred

Gabriel Zábušek, zdroj: Kindred

Gabriel Zábušek, dosavadní Chief Executive Officer (CEO) agentury Kindred, byl v rámci mateřské sítě Publicis Groupe jmenován do nové pozice Chief Technology Officer (CTO) pro region střední a východní Evropy. Od ledna má nově na starost technologické aktivity v 15 zemích a současně rozšiřuje řady Le Pont.

Za technologické služby bude zodpovídat i v Rusku, Maďarsku, Polsku, Řecku, Srbsku, Rumunsku, Bulharsku, Severní Makedonii, Chorvatsku, Slovinsku, Lotyšsku, Litvě, na Ukrajině a Slovensku. Novou roli bude zastávat současně se svou stávající pozicí v Kindred.

Jmenování přichází v době, kdy Publicis Groupe propojuje své technologické kapacity v regionu střední a východní Evropy. Zábušek bude přímo podřízen Helze Sasdi a Konradu Dorabialskému, kteří společně vedou novou regionální iniciativu Le Pont představenou v prosinci loňského roku. 

V nové roli zastřeší všechny technologické aktivity Publicis Groupe CEE od vývoje software a implementace cloudových řešení přes integrace platforem až po partnerství s dodavateli. Mezi jeho priority bude patřit užší propojení specializovaných týmů napříč regionem i na globální úrovni a jejich spolupráce na stávajících i budoucích projektech. Vedle toho se zaměří i na sdílení know-how a nástrojů mezi jednotlivými trhy.

-mav-