Hobbymarket Kinekus plánuje otevření dalších prodejen

pátek, 28. ledna 2022, 15:45 Aktuality, Retail MediaGuru

Hobbymarket Kinekus plánuje otevřít celkem čtyři nové prodejny během tří let. Jako první by měl ještě letos být otevřen propojený obchod s prodejnou potravin CBA na jižní Moravě.

Kinekus má zatím jednu prodejnu v Šumperku, zdroj: Kinekus/CBA

Kinekus má zatím jednu prodejnu v Šumperku, zdroj: Kinekus/CBA

Hobbymarket Kinekus, který spadá od května 2018 pod družstvo CBA CZ, plánuje expanzi. Cílí ale mimo krajská města, kde už jsou obvykle v tomto sektoru prodejny nadnárodních řetězců. Zatím funguje jeho prodejna v Šumperku a hobby zboží se objevuje i v sortimentu některých prodejen CBA, kterých je aktuálně více než 1000.

Kikekus plánuje otevření čtyř prodejen, přičemž jedna z nich by měla být výrazně větší. Stále se však potýká se zdlouhavým řízením ohledně stavebních povolení, které jejich plány výrazně brzdí a tak počítají s horizontem až tří let. „Chtěli bychom letos otevřít prodejnu v obci Mokrá – Horákov na jižní Moravě a připravujeme Jeseník, tam záleží, zda se podaří zajistit prostor. Dále máme naplánovanou Konici či Opavu, tam ale vše záleží na stavebním povolení,“ popisuje Roman Mazák, předseda Družstva CBA.

Kinekus se na rozdíl od Slovenska nepouští v Česku do online prodeje. „Máme vypozorováno, že zákazníci si produkty raději osahají a detailně prohlédnou v reálu, než že by je zkoušeli objednávat částečně naslepo přes internet, řeč může být třeba o hřebících či různých koncovkách,“ říká Mazák.

Za loňský rok se počet zákazníků prodejen Kinekus snížil, tržby ale o pětinu vzrostly. Zákazníci chodí sice méně často, ale o to více zboží nakupují. Obrat firmy za loňský rok dosáhl 53,4 mil. Kč.

Družstvo CBA CZ je sdružení velkoobchodů a maloobchodních jednotek, které aktuálně čítá více než 1000 prodejen a produkuje obrat více než 3 mld. Kč.

Kinekus plánuje expanzi a propojení s prodejnami potravin CBA

čtvrtek 10. června 2021

-zue-