Módní značka Bandi plánuje otevřít nové prodejny

čtvrtek, 6. ledna 2022, 15:05 Aktuality, Retail MediaGuru

Pánská módní značka Bandi má v plánu otevírat nové prodejny.

Prodejna značky Bandi, zdroj: Bandi

Prodejna značky Bandi, zdroj: Bandi

Pánská módní značka Bandi se navzdory pandemie chystá expandovat. I přes nucenou uzavírku obchodů se jí podařilo zůstat v zisku, a tak hodlá investovat do dalšího rozvoje. Nové prodejny chce otevřít na českém i slovenském trhu. 

V roce 2020 zaznamenala značka celkové tržby v objemu cca 250 milionů korun. Čistý zisk pak dosáhl hodnoty přibližně 22 milionů korun, což bylo oproti roku 2019 výrazně méně. V kontextu komplikovaných událostí roku 2020 šlo podle Bandi o úspěch.     

Rok 2021 vypadá podle slov majitele značky Andreje Bandi Vámoše z pohledu zisku velmi dobře. „Za loňský rok již máme předběžné výsledky. Navzdory tomu, že jsme aměli od začátku roku zavřené prodejny a nemohli pracovat, podařilo se od 10. května obsloužit klienty v objemu přes 370 milionů korun. Co se týká zisku, na to si musíme ještě počkat. Představu mám. Ovšem s ohledem na vysoké investice v posledním kvartálu roku je potřeba počítat se ziskem okolo 62 milionů korun,” upřesňuje Vámoš.

Investicemi je myšlena především realizace dalších značkových prodejen v České republice, ale také na Slovensku. Celkem má zatím 11 obchodů. „Prodejnu v pražské Michli letos přestěhujeme do nových, větších prostor o velikosti 700 m². Ta současná, o šesti zkušebních kabinkách, již není dostačující. Tvoří se dlouhé fronty a je to na úkor nákupního komfortu klienta. V Liberci budeme otevírat novou prodejnu. Pracujeme také na nových prodejnách v Žilině, v Banské Bystrici a v Košicích. I když se některé z těchto jmenovaných budou zařizovat například v únoru, museli jsme se přizpůsobit současnému nedostatku materiálu a zboží pro realizaci projektů nových prodejen a nakoupili vše potřebné již nyní,” říká Vámoš.

Nárůst prodejů zaznamenává značka Bandi každým rokem. Průměrně prodá ročně něco málo pod 30 tisíc kusů obleků. „Letos se mohou zákazníci těšit na barevný profil pánských obleků,“ dodává Andrej Bandi Vámoš. 

-stk-