Mondelēz kupuje výrobce croissantů a snacků 7Days

pondělí, 3. ledna 2022, 16:10 Aktuality, Marketing MediaGuru

Mondelēz International uzavřela dohodu o akvizici společnosti Chipita Global, vyrábějící croissanty a pečené snacky.

Zdroj: Mondelēz International

Zdroj: Mondelēz International

Společnost Mondelēz International, do jejíhož portfolia patří například značky Milka, Cadbury nebo Opavia, uzavřela dohodu o akvizici firmy Chipita Global, vyrábějící croissanty a pečené snacky například pod značkami 7Days, Chipicao nebo Fineti.  

Od akvizice si Mondelēz International slibuje možnost rozšíření své pekárenské nabídky v Evropě, čímž chce reagovat na rostoucí poptávku ze strany spotřebitelů. Zároveň si tím otvírá prostor pro inovace, kdy dojde k propojení croissantů a pečených snacků se značkami Cadbury nebo Milka. Produkty firmy Chipita jsou nyní k dostání ve více než 50 zemích světa.

„Ukotvení společnosti Mondelēz International v kategorii croissantů a pečených snacků prostřednictvím společnosti Chipita Global přispěje k rychlejšímu růstu v celé Evropě a pomůže rozšířit naše působení na klíčových rychle rostoucích trzích střední a východní Evropy,“ vysvětlil důvody akvizice Vince Gruber, prezident Mondelēz Europe.

Dočasný manažerský tým, spojující manažery obou společností, povede Ivo Naydenov, jenž v Mondelēz International působí téměř 20 let, převážně na trzích jihovýchodní Evropy. 

-stk-