Na trh video call vstoupila nákupní platforma Zoen.shop

středa, 19. ledna 2022, 07:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Na český a slovenský trh vstoupila 15. ledna nová video call shopping platforma Zoen.shop.

Zdroj: Zoen.shop

Zdroj: Zoen.shop

V České republice a na Slovensku začala od 15. ledna fungovat nová video call nákupní platforma Zoen.shop. Určená je pro všechny obchody, které chtějí nabízet a prodávat své produkty online, přičemž platforma pomůže přes videokonferenci vést osobní rozhovor prodejce se zákazníkem. Cílem je zaplatit za produkt přímo během rozhovoru. 

„Nápad na Zoen.shop vznikl v momentě, kdy jsme se s kolegy prostřednictvím video callu radili, co pořídit k Vánocům svým blízkým. Protože byl lockdown, chyběla možnost navštívit některé kamenné obchody nebo si promluvit s prodejci k získání detailních informací o produktech. Napadlo nás, přesunout tuto možnost do online prostoru. Na začátku roku 2022 tak startuje all-in-one platforma pro videonákupy,“ vysvětluje Berenika Belko, COO společnosti, s tím, že služba je určena pro obchody všeho druhu s vlastním internetovým obchodem nebo i bez něj.

„Osobní kontakt je vhodný zejména u produktů, při kterých je nezbytná konzultace či odborné doporučení, takovým sortimentem jsou například vína, jízdní kola nebo elektronická zařízení. Zákazník nakupuje z pohodlí domova, ale dostává stejný servis jako v kamenné prodejně, je to nakupování online, ale lepší. Zákazník si produkt prohlédne v HD kvalitě prostřednictvím videa, může klást otázky. Při koupi mnoha produktů je osobní kontakt nenahraditelný,“ popisuje Berenika Belko. 

Prodejci mohou na Zoen.shop své produkty zákazníkům prezentovat, vysvětlit a prodat prostřednictvím videohovoru. Zboží je pak doručeno zákazníkovi kurýrem. „Prodejce nemá žádné počáteční náklady, nemusí kupovat drahý software nebo hardware, postačí mu telefon nebo tablet s Androidem. Technická integrace je také velmi snadná,“ dodává Belko.

Společnost, jejíž název je překladem holandského výrazu pro „polibek“, se chce v první fázi zaměřit na retailery a obchody, oslovit menší a střední podnikatele, živnostníky a manufaktury. Na začátku druhého kvartálu letošního roku bude nabídnut obchodníkům plošně. 

„Zpočátku se budeme soustředit na český a slovenský trh, v krátkém časovém horizontu chceme činnost rozšířit i v sousedním Německu a Rakousku, odhadujeme, že několik tisíc obchodů bude mít VideoCall Shop & Pay v roce 2023,“ přibližuje plány Belko.

-stk-