Radek Kedroň opustí iRozhlas.cz, míří do webu Seznam Zprávy

středa, 5. ledna 2022, 11:05 Lidé , Aktualizováno MediaGuru

Radek Kedroň, zakladatel a dosavadní šéfredaktor webu iRozhlas.cz, se od 1. března 2022 stane zástupcem šéfredaktora webu Seznamy Zprávy pro investigativu a publicistiku.

Radek Kedroň, zdroj: Seznam.cz

Radek Kedroň, zdroj: Seznam.cz

Radek Kedroň, zakladatel a dosavadní šéfredaktor webu iRozhlas.cz, se od 1. března 2022 stane zástupcem šéfredaktora webu Seznamy Zprávy pro investigativu a publicistiku.

„Mám velkou radost, že nám Radek Kedroň, výborný novinář i manažer, pomůže rozvíjet významnou část našeho obsahu a nabízet čtenářům a posluchačům Seznam Zpráv nové formáty,“ říká šéfredaktor Jiří Kubík.

Kedroň od dubna 2017 vedl zpravodajský web Českého rozhlasu. „Těším se na spolupráci s týmem skvělých novinářů a profesionálů, jimž jde v prvé řadě o obsah a kritickou novinařinu. Už nyní jsou Seznam Zprávy bezpochyby lídrem v inovativní žurnalistice, nebojí se experimentovat v onlinu i audiu. A to je parketa, která mě velmi láká a baví,“ uvedl.

Na sociální síti Twitter později uvedl, že důvodů k odchodu z Českého rozhlasu bylo víc. „Ten zastřešující je, že vzhledem k ekonomickým škrtům v ČRo už podle mě není možné dělat iRozhlas v dosavadní šíři a kvalitě, o rozvoji nemluvě. Můžu se ale mýlit a můj nástupce najde způsob, jak značku, které jsem dal 5 let života, posune dál, třebas jí dá i nový směr. iRozhlas si to zaslouží a já bych mu to ze srdce přál," napsal. Připustil, že odejít z rozhlasu bylo jeho nejtěžší profesní rozhodnutí. Na Seznam Zprávách oceňuje kvalitu redakce i její dravost. 

Jiří Kubík s Radkem Kedroněm spolupracovali už před 18 lety v domácím oddělení MF Dnes. Kedroň následně pracoval v reportérském týmu Hospodářských novin, později vedl domácí zpravodajství časopisu Týden. V letech 2012 až 2016 vedl zpravodajský server Lidovky.cz, kde se mimo jiné věnoval kauze exposlance Davida Ratha. O zákulisí vyšetřování tohoto případu napsal knihu „Operace Rath“. Svou druhou knihu, „Sněžím! Deník bílé mafie“, věnoval korupční kauze Nemocnice Na Homolce.

Do vedení Seznam Zpráv v prosinci 2021 nastoupila jako nová zástupkyně šéfredaktora Petra Benešová. Zástupkyní šéfredaktora je také Simona Holecová, která nově zodpovídá za zahraniční zpravodajství. Do užšího vedení redakce patří také Martin Jašminský a Zdeněk John.

Server iRozhlas. cz se pod vedením Radka Kedroně zařadil k nejnavštěvovanějším zpravodajským webům českého internetu. V prosinci 2021 jej podle NetMonitoru navštívilo 1,7 mil. reálných uživatelů. Kdo se stane nástupcem Radka Kedroně ve vedení iRozhlasu, zatím není známé. 

-mav-

Aktualizováno ve čtvrtek 6.1. 2022 v 10:30 o vyjádření Radka Kedroně.