Seriál Špunti na cestě zahájí na ČT od pátku 7. ledna

úterý, 4. ledna 2022, 16:30 Aktuality, TV MediaGuru

Další letošní novinkou České televize je rodinný seriál Špunti na cestě. První díl odvysílá ČT v pátek 7. ledna. Předlohou seriálu je film Špunti na vodě.

Špunti na cestě, zdroj: Česká televize

Špunti na cestě, zdroj: Česká televize

Česká televize začne od pátku 7. ledna 20:10 hodin vysílat na ČT1 nový seriál Špunti na cestě s Miroslavem Donutilem, Tatianou Dykovou, Annou Polívkovou, Jiřím Langmajerem nebo Davidem Novotným. Seriál má třináct dílů a bude se vysílat každý pátek až do dubna. 

Třináctidílná série začíná na konci školního roku, kdy se místo dovolené v Chorvatsku rodina Veselých vydává na cestu po Česku v autobusu. „Na místech, kde rodina zastavuje, ať už z objektivních nebo subjektivních důvodů, se jim dějí rozličné věci, které by se ale v podstatě mohly stát každému. Jde o seriál ze života, ale tím, že jde o humornou záležitost, se to celé posouvá k rodinné komedii,“ popsal režisér Jiří Chlumský.

Předlohou seriálu byl Chlumského film Špunti na vodě z roku 2017, který vidělo v kinech téměř půl milionu diváků. 

V hlavních rolích se představí Tatiana Dyková s Jiřím Langmajerem coby rodiče dvou dospívajících dívek a očekávaného přírůstku a Anna Polívková s Davidem Novotným v roli rodičů tří chlapců a jedné holčičky. Dvě rodiny Veselých na cestě autobusem doprovodí Pavel Liška, Pavla Gajdošíková a Miroslav Donutil.

Producentem seriálu je Ludvík Mareček, scénář napsali Marcel Bystroň a Petr Hudský, režíroval Jiří Chlumský.

Jde o další seriálovou novinku ČT pro letošní rok. Od pondělí 3. ledna zahájila ČT vysílání krimi seriálu Stíny v mlze.

-mav-