Tiscali a ARBOmedia převzaly zastupování webu Týden.cz

čtvrtek, 13. ledna 2022, 16:40 Internet & Mobil, Aktuality MediaGuru

Zastupitelství Tiscali media a ARBOmedia, které vystupují jako jeden celek, převzaly od nového roku zastupování webu Týden.cz na internetovém reklamním trhu.

Vedení Tiscali media/ARBOmedia, zdroj: Tiscali

Vedení Tiscali media/ARBOmedia, zdroj: Tiscali

Mediální společnosti Tiscali media a ARBOmedia, které na trhu vystupují jako jeden subjekt zajišťující prodej online inzerce na českém a slovenském trhu, nově zastupují server Týden.cz, který spadá pod skupinu Empresa Media. Od začátku nového roku také převzaly zastupovaní webů společnosti Extra Online Media.

Celkový měsíční zásah bude doměřen v lednových číslech NetMonitoru začátkem února 2022. „Předpoklad je, že budeme atakovat první příčky žebříčku TOP 10 vydavatelů,“ uvedl Michal Kubík, CEO Tiscali media

Růst ve službách a posilování portfolia má být pro letošní rok prioritou společnosti.„Věříme v růst trhu, a proto se zaměřujeme na zastupovaná média, do nichž také značně investujeme. Nové zařazení webů Extra Online Media a Empresa Media do našeho portfolia a pokračující dlouhodobá spolupráce s Echo Media je toho důkazem. Cíl pro rok 2022 je zvýšit růst hlavně ve službách a přímém obchodu, které tvoří nemalou část našeho obratu. Tímto chceme naše obraty ještě více diverzifikovat a nebýt závislí na jednom typu příjmu,“ doplnil CEO ARBOmedia Petr Jaroš.

V nabídce společností se rozšiřují reklamní balíčky, nově například „Bulvár pack“ s Extra.cz či „Zpravodajský pack“ o Echo24.cz a Týden.cz. „Ceny reklamních formátů obecně rostou. Každý rok dochází ke zdražení, které odráží změny na reklamním trhu. Jak se trh vyvíjí a mění, některé formáty jsou více poptávané, a tím se cena tlačí výš. Některé naopak zlevňují či se drží na stávající úrovni," sdělil Karel Brýna,  obchodní ředitel skupiny.

-mav-