Vodafone TV ukázal žebříčky sledovanosti pořadů v roce 2021

úterý, 18. ledna 2022, 07:15 Aktuality, TV MediaGuru

Ve videotéce Vodafone TV loni bodovaly např. Shrek, Bohemian Rhapsody nebo První republika. Služba podle operátora eviduje statisíce diváků, z nichž 60 % využívá funkce zpětného zhlédnutí.

Zdroj: Vodafone

Zdroj: Vodafone

Služba Vodafone TV, jež odstartovala v březnu roku 2020, uvedla, že eviduje statisíce zákazníků. Z toho až 60 % diváků se aspoň občas už neváže na čas vysílání, a využije funkci zpětného zhlédnutí.

K nejsledovanějším pořadům ve videotéce Vodafone TV patřily loni seriál První republika, pohádka Anděl Páně 2, filmy o Shrekovi nebo životopisné drama Bohemian Rhapsody. Vysoko se umístily i příběhy o Patovi a Matovi.

Nejsledovanější české filmy a seriály za rok 2021


Pětici nejsledovanějších českých filmů loni výrazně opanovaly pohádky. Výjimku tvoří komedie Ženy v běhu, ve které si zahráli například Tereza Kostková, Veronika Khek Kubařová nebo Ondřej Vetchý.

  1. Anděl Páně 2
  2. S čerty nejsou žerty
  3. Čertoviny
  4. Ženy v běhu
  5. Tři oříšky pro Popelku

Mezi českými seriály nejvíce uspěly tituly, které cílí na dospělé diváky, ale přesto je i zde výrazné zastoupení obsahu pro děti.

  1. První republika (1. a 2. série)
  2. Vyšehrad 
  3. Mlsné medvědí příběhy
  4. Pat a Mat
  5. Krtek a Panda

Nejsledovanější zahraniční filmy a seriály za rok 2021

Do pětice nejsledovanějších zahraničních filmů se dostaly hned dva o „zlobrovi“ Shrekovi. Druhým nejsledovanějším filmem je hudební drama o kapele Queen a jejím frontmanovi Freddiem Mercurym.

  1. Shrek Třetí
  2. Bohemian Rhapsody
  3. Shrek: Zvonec a konec
  4. Pobřežní hlídka
  5. Vlk z Wall Street

Pokud jde o zahraniční seriály, kromě dětských pořadů se vysoko dostal severský krimi seriál Most. 

  1. Máša a medvěd 
  2. Tlapky (neboli Tlapková patrola)
  3. Spongebob v kalhotách
  4. Plamínek a čtyřkoláci
  5. Most (severský krimi seriál)

Vodafone TV nabízí přes 145 televizních kanálů, ve videotéce pak více než tisíce titulů včetně titulů ve 4K – loni se rozrostla o Filmbox OD, kde je několik set novějších i starších známých snímků hollywoodských studií. Obsah přibyl i v sekci věnované karlovarskému filmovému festivalu, kde je letos v plánu ještě užší spolupráce s jeho organizátory. Dále mohou diváci sledovat Netflix, Amazon Prime Video, loni přibyla aplikace Facebook Watch.

„I na nás loni dopadla koronavirová krize, kdy se zavřená kina a tedy žádné filmové premiéry pak promítly do absence novějších filmů na trhu. Situaci jsme ale kompenzovali třeba kvalitní, byť zatím méně známou, evropskou seriálovou produkcí. Tak se u nás můžou zákazníci podívat na skvěle hodnocený britský komediální seriál GameFace, britskou krimi Hnízdečko (The Nest), Benedicta Cumberbatcha v minisérii Patrick Melrose nebo třeba na belgický kriminální seriálový příběh Purpurové řeky,“ popisuje Veronika Lokajíčková, manažerka obsahu Vodafone TV.

„Vedle toho rozšiřujeme videotéku o skvělý obsah od lokálních distributorů, například jsme nahráli úspěšný seriál Vyšehrad nebo nové české snímky jako Poslední aristokratka a Amnestie,“ dodává Lokajíčková. 

-stk-