Výzkum: ČT důvěřuje 73 % lidí, nejvíce od roku 2015

úterý, 11. ledna 2022, 16:25 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize dosáhla podle výzkumu Kantar na nejvyšší hodnoty důvěryhodnosti od roku 2015.

Zdroj: Česká televize

Zdroj: Česká televize

Podle výsledků pravidelného trackingového výzkumu vnímání veřejné služby ČT realizovaného společností Kantar CZ dosáhla Česká televize na nejvyšší hodnoty důvěryhodnosti od roku 2015. V rámci výzkumu s výrokem „Česká televize je důvěryhodná“ rozhodně nebo spíše souhlasilo nejvíce respondentů od roku 2015, a to 73 %.

Nárůst důvěryhodnosti je spojen také s tvrzením, že informace předkládané Českou televizí jsou objektivní a vyvážené, s tím souhlasí dvě třetiny oslovených. „Vysoká důvěryhodnost České televize se potvrzuje zejména v době mimořádných událostí. Ukazují to i průzkumy veřejného mínění realizované v průběhu pandemie covid-19, kdy osm z deseti diváků uvedlo, že v době mimořádných událostí je role zpravodajství České televize nepostradatelná," uvedla v úterý Česká televize

Jako nejdůvěryhodnější hlavní zpravodajská relace na tuzemském televizním trhu je hodnocena hlavní zpravodajská relace ČT Události. Zpravodajskou stanici ČT24 za důvěryhodnou považuje 81 % respondentů, o 24 procentních bodů více než zpravodajskou stanici komerčního vysílatele.

Pravidelný trackingový výzkum vnímání veřejné služby ČT je součástí měření veřejné hodnoty. Česká televize jej realizuje pravidelně jednou za půl roku.

Zdroj: Tracking vnímání veřejné služby ČT, Kantar CZ, sběr dat: 1. 12. – 10. 12. 2021, počet respondentů: 1 200

-mav-