ČT, CNN Prima i Nova zavedly speciální vysílání, upravují program

čtvrtek, 24. února 2022, 12:45 TV, Aktuality ČTK

Tuzemské velké televize upravily kvůli útoku Ruska na Ukrajinu program.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Tuzemské velké televize upravily kvůli útoku Ruska na Ukrajinu program. Na zpravodajských stanicích ČT24 a CNN Prima News běží od rána speciální vysílání, Nova bude odpoledne každou hodinu dávat živé vstupy. Vyplývá to z informací televizí pro ČTK.

Česká televize od rána spustila speciální nepřetržité vysílání o konfliktu na ČT24. V jeho rámci už vystoupili mimo jiné prezident Miloš Zeman a premiér Petr Fiala (ODS).

CNN Prima News odvysílala ve 12:30 speciál pořadu K věci s exministrem zahraničí Janem Kavanem a bývalým náčelníkem generálního štábu Jiřím Šedivým. „Ruší se také odpolední Krimi zprávy a Zprávy z regionů. Hosty do studií průběžně aktualizujeme. Vysílání se dnes věnuje majoritně dění na Ukrajině a reakcím ze světa," řekl ČTK Matěj Štýs z tiskového oddělení Primy.

Nova během odpoledne plánuje živé vstupy každou hodinu. „V Kyjevě máme redaktorku Petru Matýskovou a budeme využívat i slovenský štáb, který je nyní ve městě Mariupol. Kontinuální vysílání běží na TN Llive, situaci se věnujeme i na webu TN.cz,“ dodal ředitel sekce zpravodajství a publicistiky TV Nova Kamil Houska. Hlavní večerní zpravodajská relace TV Nova, Televizní noviny, prodlouží ve čtvrtek stopáž do 21 hodin. Začátek dalších večerních pořadů Novy (tj. Odznak Vysočina, Dáma a král, aj.) se tak o 40 minut posunou.

Český rozhlas dopoledne spustil speciální vysílání k invazi na stanicích Radiožurnál a Plus. Invazi se věnuje i na svém webu. Zvláštní on-line zpravodajství mají i velké zpravodajské weby jako je iDnes, Novinky nebo Seznam Zprávy.

Většina soukromých rádií (Blaník, Impuls, Evropa 2, Hitrádia, Frejkvence 1, Kiss, Expres FM, Rock rádia a další) vyjádřila ve čtvrtek solidaritu s Ukrajinou a ve 12.00 hod. pustila do éteru píseň Karla Kryla „Bratříčku, zavírej vrátka."

Livestream událostí spojených s děním na Ukrajině zveřejňujeme díky servisu ČTK níže.

Zdroj: ČTK