Deník N má 23 tisíc předplatitelů, letos chce skončit v plusu

pondělí, 21. února 2022, 20:15 Tisk, Internet & Mobil MediaGuru

Deník N eviduje 23 tisíc předplatitelů. Provozní ztrátu loni snížil a letos by chtěl skončit s kladným výsledkem. Část akcií také nabídl svým zaměstnancům.

Lednová kampaň Deníku N v pražském metru, zdroj: MediaGuru.cz

Lednová kampaň Deníku N v pražském metru, zdroj: MediaGuru.cz

Deník N dosáhl na hranici 23 tisíc předplatitelů a jejich počet meziročně zvýšil o 20 %. Vyplývá to z oznámení, které vydavatel deníku zaslal svým předplatitelům. Provozní ztrátu se společnosti daří snižovat a za celý rok 2021 byla nižší o 8,5 mil. Kč, celkově představovala 5,2 mil. Kč.  V posledním čtvrtletí 2021 pak měla být nižší než 1 mil. Kč. Letošní rok by vydavatel Deníku N rád zakončil s plusovým výsledkem.

„Klíčovým ukazatelem našeho dlouhodobého úspěchu je pro nás hospodářský výsledek, protože jak moc dobře víte, nestojí za námi majitel ochotný dotovat kvůli svým vlastním zájmům ztrátový provoz média. Díky vaší rostoucí podpoře se nám provozní ztrátu daří úspěšně snižovat i navzdory vyšším nákladům," napsal ředitel vydavatelství Ján Simkanič.

Vývoj výnosů a nákladů Deníku N, zdroj: Deník N

Vývoj výnosů a nákladů Deníku N, zdroj: Deník N

Vývoj zisku EBITDA, zdroj: Deník N

Vývoj zisku EBITDA, zdroj: Deník N

Podobně jako na Slovensku, i v českém Deníku N mají členové redakce možnost stát se jeho akcionáři. Společnost N media pro tento účel vyčlenila část svých akcií a v tuto chvíli čtyři desítky akcionářů drží zhruba 16 procent zaměstnaneckých akcií. Jde především o ty členy redakce, kteří jsou s Deníkem N od samého začátku, uvedl vydavatel Deníku N.

-mav-