Druhou řadu Peče celá země doplní pořad Cukrárna u Josefa

pondělí, 28. února 2022, 14:55 Aktuality, TV MediaGuru

Druhou řadu soutěže pro amatérské pekaře Peče celá země, která zahajuje v sobotu 12. března, doplní na ČT:D pořad Cukrárna u Josefa. Poprvé se představí 16. března.

Peče celá země II, zdroj: ČT

Peče celá země II, zdroj: ČT

Druhá řada soutěžního pořadu o nejlepší amatérské soutěže v Česku Peče celá země se začne na ČT1 vysílat od soboty 12. března od 20:10 hodin. Divákům se představí dvanáct finalistů. Hodnocení jejich výkonů se zhostí Michaela Landová a Josef Maršálek, v roli moderátorů se i tentokrát představí Tereza Bebarová a Václav Kopta.

Štáb nachystal pro diváky celkem deset sedmdesátiminutových epizod. Natáčelo se v areálu zámku Bon Repos, který sloužil už pro natáčení první řady před dvěma lety. Na účastníky Peče celá země tentokrát čekala zadání obsahující tradiční výrobky jako vánočka, housky, perník nebo rakvičky, ale i úkoly vybízející k větší představivosti a zručnosti. 

Společně se soutěží představí Česká televize na Déčku nový vzdělávací program Cukrárna u Josefa, a to poprvé 16. března krátce před sedmnáctou hodinou. Ten má každý týden přinášet nápady na zdravá jídla, ale i řadu informací o bezpečnosti a hygieně v kuchyni nebo tipů, jak si ulehčit práci při přípravě jídel. „Nápad vychází z úspěchu první řady Peče celá země, kdy se celá země rozpekla. V každém díle mi pomáhá dvojice dětí mezi šesti a deseti lety. A k ruce mi bude pokaždé také loutková postavička Bublaniny, kterou ztvární Zorka Jandová,“ uvedl průvodce pořadu Josef Maršálek.

Současně se v době vysílání Peče celá země zapojí Česká televize do projektu Obědy pro děti na pomoc školákům, kteří se ocitli v situaci, kdy jim jejich rodiče nemohou zaplatit školní obědy. Tvářemi televizní kampaně se stala moderátorka Tereza Bebarová společně s první vítězkou soutěže amatérských pekařů Petrou Burianovou.

-mav-