Facebook spustil první komplexní kampaň v Česku

středa, 9. února 2022, 07:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Facebook spustil v Česku svou první komplexní kampaň. Ukazuje v ní úspěchy firem, kterých dosáhly díky využití facebookových služeb.

Kampaň Facebooku na CLV v pražském metru, zdroj: MediaGuru.cz

Kampaň Facebooku na CLV v pražském metru, zdroj: MediaGuru.cz

Multimediální kampaň společnosti Meta odkazuje na úspěchy firem, které dosáhly díky využití sociálních sítí Facebooku nebo Instagramu. Kampaň začala po evropských zemích letos v létě, v Česku takto komplexní kampaň Facebooku běží poprvé. Využívá CLV nosičů, outdorových ploch, tiskové reklamy i online reklamy. „Naším cílem je zdůraznit pozitivní účinky platformy pro podniky, komunity, fundraising a výzkum v Evropě,“ shrnul cíl kampaně mediální zástupce Meta.

„Kampaň je součástí širších aktivit Meta Platforms Inc., jako je program Data for Good, který podporuje neziskové projekty, univerzity a další organizace pracující v různých oblastech od prevence nemocí až po změnu klimatu. Přístup k datovým souborům a nástrojům pomohl mnoha organizacím lépe reagovat na šíření viru covid-19,“ vysvětlilo tiskové oddělení společnosti Meta.

Kampaň reaguje také na nedávný průzkum firmy Ipsos, ze kterého vyplynulo, že 73 % malých podniků v Evropě užilo při rozjezdu svého podnikání Facebook nebo Instagram.

Kromě multimediální kampaně, která ukazuje dosažené úspěchy firem, se Meta zabývá také projektem Facebook Buisness Makeover, který byl spuštěn na konci roku 2021. „Projekt má za cíl pomoci malým a středním podnikům s online komunikací,“ doplňuje tiskové oddělení společnosti Meta.

-tšl-