Gambrinus volá v kampani do služby Strážce výčepu

čtvrtek, 10. února 2022, 12:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Gambrinus spouští novou kampaň, s níž chce připomenout, jak má vypadat dobře načepované pivo.

Strážci výčepu, zdroj: Gambrinus / Plzeňský Prazdroj

Strážci výčepu, zdroj: Gambrinus / Plzeňský Prazdroj

Gambrinus startuje novou kampaň, jejíž cílem je připomenout, jak má vypadat dobře načepované pivo. V ní představují Jiří Ployhar a Zdeněk Košata coby Strážci výčepu tři hlavní zásady dokonalého piva – vychlazený a mokrý půllitr, hustá krémová pěna a kroužky na sklenici po napití.

„Pro chuťový zážitek z piva v hospodě je důležitá péče a um hospodských, kteří pivo čepují. Klíčové je nejenom pravidelně hospody proškolovat a kontrolovat, ale zároveň edukovat lidi, aby věděli, jak má to dobré pivo vypadat, a po hospodských ho vyžadovali. A aby se případně nebáli ozvat a téma kvality a správné péče o pivo s ním otevřeli,“ říká brand manažer značky Gambrinus Oliver Jáchymovský. 

Kampaň bude k vidění v televizi a na internetu. Postavy Strážců výčepu navazují na stejnojmenný seriál z roku 2016, jenž běžel na Streamu. „Při hledání názvu pro náš zábavně-naučný pořad jsme nakonec došli k tomu, že nemusíme vymýšlet kolo, když zde máme fungující platformu, ke které se můžeme vrátit. I když jsme změnili žánr a hlavní tváře, jde nám stále o to samé – o kvalitu piva a české pivní kultury. Strážcem výčepu se teď navíc může stát pomyslně každý, kdo si zapamatuje pivní zásady a rozhodne se s námi kvalitu piva v hospodách strážit,“ vysvětluje senior copywriterka Lucie Kalousková z pražské agentury Triad Advertising, jež je podepsána pod online částí kampaně. 

Kromě herců Jiřího Ployhara a Zdeňka Košaty je součástí kampaně i Gambrinus Mistr výčepní Jan Kropáč. V kampani se objevuje také novinka v podobě tzv. pivní bundy. „Vytvořili jsme jednoduchý manuál, který každému pomůže se v zásadách dobrého piva zorientovat. Vypadá jako návod na praní. Prací ikonky na podšívce bundy, které slouží jako takový tahák pro pivaře, se pro nás staly ústřední linkou kreativy,“ říká art director Triadu Michal Dvorský.

V televizi poběží reklamní spot z dílny agentury McCann Prague. V online prostoru bude nasazen krátký film a další tři krátké spoty, na kterých se podílela produkční společnost Silencio s režisérem Michalem ‚Kunes‘ Kovácem. Na Facebooku bude značka pracovat s kvízem, ve kterém si fanoušci budou moci otestovat své znalosti. Deset z nich, kteří odpoví 100% správně na všechny otázky, získá i pivní bundu Strážců výčepu.

-stk-