Hrot: Hervis se stahuje z českého trhu

sobota, 19. února 2022, 08:10 Aktuality, Retail MediaGuru

Rakouský řetězec se sportovním zbožím se postupně stahuje z Česka, kde působil dvacet let.

Zdroj: Hervis

Zdroj: Hervis

Hervis, rakouský řetězec se sportovním zbožím, se rozhodl odejít z českého trhu. Část z celkem 16 tuzemských prodejen by měl převzít německý konkurent Intersport, o zbytku se bude teprve jednat. Informaci přinesl server Hrot.cz. 

Intersport by podle tiskové zprávy, kterou zaslala redakci Hrotu mluvčí vlastníka řetězce Hervis, obchodní skupiny Spar, Nicole Berkmannová měl převzít obchody v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Zlíně, Karlových Varech a Trutnově. Převod by měl být završen do poloviny letošního roku, cena transakce nebyla zveřejněna. 

Už před časem Hervis zavřel své pobočky v Táboře a v Chebu a také outlet v Hatích. V Praze provozuje pobočky v obchodním centru Westfield Chodov, na hlavním nádraží a v Europarku ve Štěrboholích.

Hervis Sport je součástí rakouské obchodní skupiny Spar, jež do roku 2014 v Česku působila také se svojí značkou hypermarketů Interspar. Dnes je sportovní řetězec dostupný na sedmi trzích střední a východní Evropy, kromě Česka také v Rakousku, Německu, Maďarsku či Chorvatsku. V tuzemsku se kromě Intersportu potýkal s konkurencí ze strany řetězců Sportisimo, A3 Sport či Decathlon. 

-stk-