Koncert pro Ukrajinu odvysílá s ČT i TV Nova, Radiožurnál a další

pondělí, 28. února 2022, 16:20 TV, Aktuality , Aktualizováno MediaGuru

Koncert pro Ukrajinu odvysílá ve svém hlavním vysílacím čase také TV Nova. Tím se zvyšují šance na vyšší vybranou částku, která bude odeslána na pomoc Ukrajině.

Zdroj: Česká televize

Zdroj: Česká televize

Benefiční koncert na podporu Ukrajiny, který pořádá Česká televize v úterý 1. března večer, odvysílá vedle ČT1 také TV Nova, stanice Radiožurnál a další média. Přenos koncertu z pražského Václavského náměstí začne ve 20:10.

Prostřednictvím sdíleného živého přenosu na sociálních sítích se k dvouhodinovému charitativnímu večeru připojí i řada médií a organizací, ambasády, vysoké školy, festivaly nebo soukromé společnosti. Koncert bude dostupný nejen v Česku, ale i ve většině zemí světa, a to skrze iVysílání či na sociálních sítích zahraničních poboček Českých center.

Česká televize v pátek večer informovala, že přenos z koncertu, díky kterému bude možné přes dárcovské SMS zprávy přispívat na pomoc Ukrajině, uspořádá obdobně jako benefiční koncert pro Moravu loni v létě. Vystoupí na dvě stovky vystupujících. Kromě sólových interpretů a kapel se na Václavském náměstí v Praze představí také Sbor Národního divadla a Státní opery nebo Komorní orchestr České filharmonie. Večerem provede dvojice Světlana Witowská a Daniel Stach.

Připojení dalších médií do přímého přenosu může zvýšit vybranou částku, která poputuje do sbírky Člověka v tísni SOS Ukrajina. TV Nova upraví svůj úterní večerní vysílací program. Reality show Survivor, která se obvykle vysílá od 20:20, se ve vysílání nakonec vůbec neobjeví. Místo ní půjde repríza nového seriálu Šéfka. Zároveň se v úterý 1. března zruší vysílání pořadu Víkend.

Sbírku mohou diváci podpořit zasláním dárcovské SMS zprávy ve tvaru DMS SOSUKRAJINA 30, DMS SOSUKRAJINA 60 nebo DMS SOSUKRAJINA 90 na telefonní číslo 87 777 nebo darem na sbírkový účet 9320 9320 / 0300.

-mav-

Aktualizováno v úterý 1.3. 2022 ve 12:45 o zpřesňující informace k vysílání koncertu a o program TV Nova