Minoritním investorem Aleph Group se stává také Snap

pátek, 18. února 2022, 07:20 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Aleph Group získává další investici, po Twitteru se stává minoritním investorem i Snap.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Mateřská společnost Aleph Group, do níž patří i český Httpool, globální partner světových digitálních platforem, oznámila další minoritní investici společnosti Snap. Ta Aleph podpoří ve vzdělávacích aktivitách na poli digitálního marketingu na rozvíjejících se trzích. Investice pomůže skupině Aleph zajistit vzdělání a certifikaci více než 50 tis. digitálním profesionálům v 90 zemích a vytvořit tak v nich nové pracovní pozice.

„Skupina Aleph je naším integrálním partnerem, pomohla nám s lokalizací na trhu pro inzerenty, vybudovat vlastní technologii pro lepší výkon reklam i zlepšit dosah a následně monetizaci v klíčových regionech EMEA, APAC a v Latinské Americe,“ řekl Alexander Dao, ředitel globální obchodní expanze ve Snapu. 

V Česku působí Aleph Group prostřednictvím společnosti Httpool, která na zdejším trhu zastupuje exkluzivně řadu platforem, včetně LinkedInu, Twitteru i Snapchatu. „Partnerství se Snapem v Česku trvá necelé dva roky. I za poměrně krátkou dobu jsme zaznamenali rostoucí investice právě do této platformy, která je jednak velmi progresivní co do nabízených reklamních formátů, ale také co do schopnosti zasáhnout unikátní cílovou skupinu, generaci Z. Současně se jedná o nejpokročilejší nástroj pro camera marketing. Snap proto vnímáme jako klíčového partnera i v oblasti vzdělávání budoucích digitálních marketérů,“ říká Levan Kezua, Client Partner Lead pro Snap v Httpool.

Značky, které tvoří skupinu Aleph, tedy Httpool, IMS, Ad Dynamo, Connect Ads, Wise.Blue a Social Snack jsou exkluzivními partnery společnosti Snap na 39 trzích napříč Evropou, Afrikou a Latinskou Amerikou, ale také v Indii, kde nedávno oznámili obchodní partnerství. Díky tomu Aleph zvyšuje monetizaci reklam v regionech, kde není Snap přítomen a umožňuje tak inzerentům navázat spolupráci skrze dedikované týmy a plnou podporu.

-mav-