Počet předplatitelů Disney+ rostl rychleji, je jich 130 milionů

čtvrtek, 10. února 2022, 07:40 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Růst počtu předplatitelů streamovací služby Disney+ byl v posledním čtvrtletí rychlejší, než se předpokládalo. Celkově jich eviduje téměř 130 milionů.

Zdroj: Walt Disney Company

Zdroj: Walt Disney Company

Streamovací placená video služba Disney+ zaznamenala nárůst předplatitelů za poslední čtvrtletí o 11,8 milionů a celkově jich k 1. lednu 2022 vykázala 129,8 milionů. Je to rychlejší nárůst, než analytici předpokládali. Výsledky oznámila mateřská společnost The Walt Disney Company, která ve středu zveřejnila své výsledky za první kvartál pro fiskální rok 2022 (končí 1. ledna 2022).

Meziroční nárůst počtu předplatitelů představuje 37 %. Zhruba polovinu předplatitelů získává Disney+ na americkém a kanadském trhu, druhou polovinu na mezinárodních trzích.

Celé portfolio D2C služeb (direct to consumer, tj.  Disney+, ESPN+ a Hulu) zvýšilo ve čtvrtletí výnosy o 34 % na 4,7 mld. USD, provozní ztráta se ale zvýšila na 0,6 mld. USD. Stojí za ní především větší ztráta Disney+ kvůli vysokým investicím do programování, produkce, marketingové a technologické podpory. Ta je částečně vyvažovaná vyšší příjmy z předplatného.

Disney+potvrdila, že letos v létě vstoupí na český trh.

Výnosy společnosti Walt Disney Company dosáhly celkově v uvedeném čtvrtletí 21,82 mld. USD a meziročně se zvýšily o 34 %. 

-mav-