Šéfredaktorem magazínu Estate se stal Jan Stuchlík

úterý, 8. února 2022, 07:15 Aktuality, Tisk, Lidé MediaGuru

Novým šéfredaktorem prémiového magazínu Estate se stal Jan Stuchlík, povede i web Artplus.cz.

Jan Stuchlík, zdroj: Premium Media Group

Jan Stuchlík, zdroj: Premium Media Group

Magazín Estate, který se věnuje developmentu a realitnímu trhu, má od února nového šéfredaktora. Stal se jím Jan Stuchlík, který dříve působil v několika ekonomických titulech, Stuchlík na pozici vystřídal Nikol Pavlíčkovou, která titul vedla od září 2020. Vydavatelem magazínu je společnost Premium Media Group.

Stuchlík si za úkol stanovil přinášet informace nejen o prémiových projektech a firmách v oblasti nemovitostí, ale také prémiové informace o trendech na trhu s nemovitostmi. První číslo pod jeho taktovkou vyjde v únoru. „V magazínu Estate se chceme do hloubky věnovat nejzajímavějším trendům na realitním trhu a máme v plánu při této příležitosti doplnit magazín novými speciály. Jako velmi prestižní vnímám developerskou soutěž Estate Awards, která je propojena s magazínem, a na jejíž letošní druhý ročník se velmi těším,“ sdělil Jan Stuchlík.

Kromě Magazínu Estate se Jan Stuchlík v mediálním domě Premium Media Group ujme vedení webu o trhu s uměním Artplus.cz. Ten letos vydá po třinácté Ročenku ART+, která každoročně mapuje vývoj lokálního, ale i zahraničního trhu s uměním. Letošní ročník vyjde v jednom sešitě a ve větším formátu.

„Na Artplus.cz budeme dál vylepšovat nástroje spojené s naší aukční databází, aby byla pro uživatele ještě přínosnější. V obsahové části se chceme více věnovat i dalším částem trhu, ať už jde o fondy umění či trh se současným uměním,“ říká Stuchlík.

Jan Stuchlík působil sedm let v týdeník Ekonom na pozici redaktor a reportér zahraniční redakce a téměř čtyři roky jako šéfredaktor serveru Peníze.cz, kde se zabýval investicemi, osobními financemi a makroekonomikou. Jako redaktor se zaměřením na energetiku, průmysl, ale i trh s uměním, pracoval v deníku E15. Do Premium Media Group přišel po téměř čtyřleté zkušenosti ze sekce komunikace ve Svazu průmyslu a dopravy ČR, kde byl odpovědný za komunikaci se členskými firmami a asociacemi.

-mav-