T-Mobile i Vodafone přistoupily na podmínky TV Prima

středa, 2. února 2022, 17:30 Aktuality, TV, Internet & Mobil MediaGuru

Společnosti T-Mobile a Vodafone potvrdily, že se s televizní skupinou Prima domluvily na podmínkách smlouvy od 1. 3. 2022.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Společnosti T-Mobile a Vodafone potvrdily, že se s televizní skupinou Prima domluvily na podmínkách smlouvy od 1. 3. 2022. Podle skupiny Prima se televizi podařilo uzavřít nové smlouvy se všemi operátory s výjimkou O2. Prima od operátorů požaduje, aby uživatelé jejich služeb nemohli reklamy ve zpětném zhlédnutí přetáčet. Právě funkce zpětného zhlédnutí pořadů umožňují IPTV operátoři a internetové aplikace.

„Nabídka kanálů T-Mobile TV zůstává ve vztahu ke společnosti FTV Prima nyní i po 1. březnu beze změny. Obchodní vztahy dodavatelů a konkurentů nekomentujeme. Případná úprava funkcionalit na kanálech TV Prima je záležitostí našeho vzájemného obchodního vztahu," řekla ČTK mluvčí T-Mobilu Zuzana Svobodová.

Také Vodafone bude v největší tuzemské kabelové síti vysílat programy Primy dál. „Od 1. března 2022 však Prima požaduje, aby každý, kdo bude šířit její programy, znemožnil svým zákazníkům přeskakování nebo přetáčení reklamy. Za tímto účelem je od operátorů vyžadována případná úprava funkcí. To v praxi znamená, že programy Primy ve zpětném zhlédnutí Vodafone TV nepůjdou přetáčet směrem vpřed. Samozřejmě nejsme rádi, že naši zákazníci nebudou moci používat funkci tak, jak jsou dosud zvyklí, a tento krok nevnímáme z pohledu zákazníků pozitivně," řekl ČTK mluvčí Vodafonu Ondřej Luštinec.

Naopak dohodu zatím Prima nemá s operátorem O2 a z toho důvodu požaduje vyřazení svých stanic z nabídky O2 TV od 1.3. 2022. Podle vyjádření obou stran jsou důvodem především odlišné představy o cenovém vyrovnání.

TV Prima oznámila, že od března ukončí své kanály v O2

středa 2. února 2022

-mav-, -čtk-