Vítězem Czech Top Shop se stala prodejna Super zoo

pátek, 25. února 2022, 10:40 Aktuality, Retail MediaGuru

Vítězem prvního ročníku soutěže Visa Czech Top Shop je prodejna Super zoo na pražském Zličíně.

Vítězná prodejna Super zoo na pražském Zličíně, zdroj: Visa Czech Top Shop

Vítězná prodejna Super zoo na pražském Zličíně, zdroj: Visa Czech Top Shop

Prodejna Super zoo na pražském Zličíně se stala vítězem prvního ročníku soutěže Visa Czech Top Shop, která od začátku loňského roku každý měsíc oceňuje nejzajímavější prodejny v České republice.

Absolutního vítěze za rok 2021 vybrala porota složená z odborníků a manažerů působících v oblastech, jako jsou maloobchod, finance nebo platební technologie. Odborné porotě předsedal Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR, a rozhodovala mezi dvanácti finalisty, kteří zvítězili v průběhu loňského roku jako prodejny měsíce. 

„Věřím, že inovace mají v retailu oprávněné místo, a to nejen v oblasti platebních metod, ale také v propojení s e-commerce, která se podle zvyšujícího podílu během pandemie stává klíčovou. Z tohoto důvodu vznikla soutěž Visa Czech Top Shop, abychom motivovali obchodníky k vyhledávání nových přístupů, jak zpříjemnit zákazníkům nakupování,” řekl Petr Polák, Country Manager Visa pro Českou republiku. 

Prodejny měsíce v průběhu loňského roku hodnotila nezávislá komise inspektorů na základě bodového hodnocení provozoven zboží a služeb. Komise každý měsíc navštívila nominovanou skupinu prodejen a společně hodnotila zákaznickou zkušenost v osmi kategoriích: exteriér provozovny, koncept a design, navigace a orientace v provozovně, prezentace zboží a služeb, POP (point of purchase) komunikace, personál, využití digitálních obrazovek a akceptace bezkontaktních plateb. 

Ocenění doplnila i speciální kategorie k projektu Česko platí kartou, díky kterému mohou živnostníci a jiní podnikatelé v České republice získat platební terminál zdarma na šest měsíců. V této kategorii zvítězila cukrárna Něco sladkého ve Valticích.

Organizátorem Visa Czech Top Shop je retailový portál mistoprodeje.cz.

-stk-