Ambiente a Together se zaměří na vlastní rozvoz jídel

čtvrtek, 17. března 2022, 11:10 Aktuality, Marketing MediaGuru

Marketingoví zástupci gastronomických společností Ambiente a Together popsali zamýšlené novinky.

Zdroj: shutterstock

Zdroj: shutterstock

Gastronomické společnosti Ambiente a Together se chtějí soustředit na vlastní rozvoz jídel. Uvedly to v odpovědích pro MediaGuru.cz. Ambiente nabízí online objednání pod značkou Ambientedoma.cz. Tento projekt vznikl podle šéfa marketingu Jana Nízkého v covidové době a díky úspěchu u zákazníků v něm chce firma dále pokračovat. „Už víme, že tento typ služby pro naše hosty chceme rozvíjet i v post covidové době a společně s redesignem služby plánujeme převážně online komunikaci na sociálních sítích,“ dodává. Ambiente své aktivity plánuje soustředit také do nově vzniklého vzdělávacího centra UM na Národní třídě.

Together chce posílit vnímání brandu jako gastroaliance několika podniků, včetně cateringu, rozvozu a dalších služeb. Na sociálních sítích se chystá soustředit hlavně na video obsah a také plánuje do své komunikace se zákazníky zahrnout ATL inzerci. „Trochu proti proudu doby využijeme i offline aktivity a ATL inzerci, o které si marketéři v gastru všeobecně myslí, že k top gastronomii nepatří,“ vysvětluje Tereza Olivová z marketingového týmu Together.

Pro Ambiente jsou nejsilnějšími komunikačními kanály sociální sítě, emailová komunikace, obsahové platformy a fyzické nosiče v restauracích. Podle Jana Nízkého nemá značka v plánu přecházet na nové kanály, ale rozvíjet ty, které již má. Dalším projektem, na který se chce soustředit, je nábor zaměstnanců, v rámci kterého vyzkouší některé nosiče OOH.

Během pandemie covidu vznikla v rámci Ambiente nová obsahová platforma Praha a Radost, která lidem nabízí tipy a trasy po různých místech Prahy. Během počátku rozvozových služeb Ambiente aktivovala placené online kanály a s tím spojenou odbornost. „Za pochodu se naše obsahové a PR oddělení také skvěle chopilo komunikace covidových opatření jak interně, tak k našim hostům.  Z toho nám, doufáme, zůstane už jenom nabrané know-how,“ doplňuje Jan Nízký.

Zdroj: Ambiente

Zdroj: Ambiente

Zdroj: Together

Zdroj: Together

Zdroj: Together

Zdroj: Together

Zdroj: Together

Zdroj: Together

-tšl-