ČT nasadí na nedělní večery seriálový thriller Ultimátum

úterý, 22. března 2022, 16:00 TV MediaGuru

Další seriálovou novinkou České televize v letošním roce je osmidílný thriller Ultimátum. Jde o koprodukční snímek, na kterém ČT spolupracovala se slovenskou TV Joj.

Ján Koleník v seriálu Ultimátum, zdroj: ČT

Ján Koleník v seriálu Ultimátum, zdroj: ČT

Česká televize začne od neděle 3. dubna vysílat nový osmidílný seriál Ultimátum. Jde o první seriálovou spolupráci mezi Českou televizí a slovenskou TV Joj. Vysílat se bude v neděli od 20:10 na ČT1. Zaujme tak vysílací čas po skončení minisérie Podezření, která se uzavře v neděli 27. března. 

Příběh  sleduje téměř v reálném čase dění okolo únosu slovenského ministra vnitra během zasedání zemí Visegrádské čtyřky. Odehrává se v Bratislavě a filmaři jej natáčeli během dvou vln pandemie.

„Česko-slovenské vztahy jsou také jedním z námětů seriálu, především z hlediska historických vazeb. V seriálu vystupují český premiér, kterého hraje Miroslav Etzler, a slovenský premiér, ztvárněný Peterem Kočišem. Oslovil jsem také zástupce české ambasády v Bratislavě, kteří nám poskytli velice zajímavé informace,“ říká režisér a producent Michal Kollár.

V seriálu hrají Ján Koleník, Ester Geislerová, Milan Bahúl, Marko Igonda, Alena Mihulová, Miroslav Etzler, Diana Mórová a další.

Scénář napsali Zuzana Križková, Juraj Raýman a Michal Kollár, který seriál i režíroval.

Děj seriálu Ultimátum

Policejní vyjednavač Dano Andrik se zaplétá do politicko-vyjednavačské krize na oddělení kardiochirurgie, kde se mimo ministra obrany nachází i Danova těhotná přítelkyně Lenka. Aby ji Dano spolu s pacienty a personálem dostal na svobodu, musí čelit požadavkům nevyzpytatelného únosce Korňana na jedné straně a tlakům nejvyšších politických špiček na straně druhé. Čas neúprosně běží a Dano se musí rozhodovat rychle: postupovat podle příkazů z nejvyšších míst nebo pomoct únosci očistit jeho jméno? 

-mav-