ČT uvede od neděle 13. března třídílnou minisérii Podezření

pondělí, 7. března 2022, 17:50 Aktuality, TV MediaGuru

První díl minisérie o životě zdravotní sestry, která byla obviněna z vraždy pacientky, uvede Česká televize v neděli 13. března.

Podezření, zdroj: Česká televize

Podezření, zdroj: Česká televize

Třídílná minisérie scenáristy Štěpána Hulíka s názvem Podezření, která byla uvedena v rámci festivalu Berlinale, míří na televizní obrazovky. První díl minisérie odvysílá ČT1 v neděli 13. března od 20:10 hodin. Příběh sleduje život zdravotní sestry v maloměstské nemocnici, která je obviněna z vraždy pacientky. Hlavní roli ztvárnila Klára Melíšková

 „Na první dojem se Hana Kučerová jeví jako záporný charakter. Nechtěla jsem, aby působila černobíle. Hledala jsem, odkud pramení její chování, její působení na lidi, uzavírání se do svého světa, proč moc nekomunikuje a nedává najevo emoce. Nechtěla jsem, aby působila jednoznačně jako padouch anebo jako oběť. Chtěli jsme ji předestřít v celé její barevnosti a nejednoznačnosti,“ uvedla ke své roli.

Kláru Melíškovou doplní v minisérii mj. Denisa Barešová, Miroslav Hanuš nebo Ivan Trojan

Za televizním dramatem stojí scenárista Štěpán Hulík, režíroval Michal Blaško.

Podezření si získalo pozornost na Mezinárodním festivalu v Karlových Varech i Serial Killeru v Brně. Na festivalu Berlinale bylo uvedeno jako historicky první seriál nejen z Česka, ale z celé střední a východní Evropy. Minisérie vznikla v koprodukci České televize, nutprodukce a Arte G.E.I.E.

-mav-