Disney+ odstartuje v Česku 14. června, stát bude 199 Kč

úterý, 29. března 2022, 08:25 TV, Internet & Mobil MediaGuru

Streamovací služba Disney+ vstoupí na český trh v polovině června. Měsíční předplatné nabídne za 199 Kč.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Společnost The Walt Disney Company potvrdila datum spuštění své streamovací služby Disney+, která bude dostupná pro české uživatele od 14. června 2022. Cena měsíčního předplatného bude 199 Kč, ročního pak 1990 Kč.

Předplatitelé budou mít mimo jiné přístup k obsahu z produkce Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic a Star. Nabídne seriály jako Boba Fett: Zákon podsvětí, Mandalorian či Moon Knight nebo filmy Encanto, Luca či Cruella. Předplatitelé Disney+ najdou v nabídce také akční komedii Free Guy s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli, též nominovanou letos na Oscara, seriály Simpsonovi, Chirurgové nebo Geographic Svět očima Jeffa Goldbluma.

Disney+ nabídne možnost streamovat až na čtyřech zařízeních najednou, neomezené stahování až na deseti zařízeních, podporu IMAX Enhanced u vybraných titulů, možnost nastavení až sedmi různých profilů, včetně možnosti nastavit dětský profil, který má ovladatelné rozhraní vhodné pro děti s přístupem k obsahu přiměřenému k jejich věku.

Disney+

Disney+ je streamovací služba společnosti The Walt Disney Company. Nabízí filmy a pořady z produkce Disney, Pixar, Marvel, Star Wars a National Geographic, ale také například Simpsonovi a další. Ve vybraných zemích nabízí také produkci přidružené značky Star. Streamovací služba je součástí segmentu Disney Media & Entertainment Distribution. Služba nabízí stále rostoucí sbírku exkluzivních pořadů, včetně celovečerních filmů, dokumentů, hraných a animovaných seriálů či krátkých filmů. Díky dlouholeté historii společnosti Disney a její filmografii bude na Disney+ k dispozici jak filmová a televizní klasika, tak nové filmy a pořady z dílny The Walt Disney Studios. Prostřednictvím Star nabídne Disney+ nejnovější obsah ze studií 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX, Searchlight Pictures a další.

Letos v březnu už v Česku zahájila služba HBO Max. Vedle Disney+ se na tuzemský trh chystá také Discovery+, která je ale majetkově spřízněná s HBO. Zde se očekává budoucí fúze. V letošním roce se představí i SkyShowtime od Viacom a Comcast.

-mav-