Etnetera staví novou divizi pro AI, vede ji Peterka

středa, 16. března 2022, 15:00 Aktuality, Lidé, Reklama MediaGuru

Novou divizi pro rozvoj umělé inteligence (AI) vytváří Etnetera s perspektivou budoucí samostatné firmy v Etnetera Group. V čele divize je Václav Peterka.

Václav Peterka, zdroj: Etnetera

Václav Peterka, zdroj: Etnetera

Novou divizi pro rozvoj umělé inteligence (AI) vytváří Etnetera s perspektivou budoucí samostatné firmy v Etnetera Group. Od 1. března tuto divizi vede Václav Peterka, bývalý CEO společnosti Etnetera Motion. V blízké budoucnosti by se nová divize měla transformovat do samostatné společnosti v rámci Etnetera Group.

„Inkubací AI v portfoliu Etnetery navazujeme na naše dřívější zkušenosti s obdobnými úspěšnými startupy v Etnetera Group. Věříme v byznysový potenciál AI a očekáváme zajímavé přínosy pro ty klienty, kteří chtějí prohlubovat práci s daty a tak šetřit náklady, zefektivnit procesy a celkově zvyšovat spokojenost svých zákazníků,“ uvedl Martin Palička, CEO Etnetera Group.

Stavba nové AI divize probíhá od letošního jara pod hlavičkou technologické společnosti Etnetera, kde se nyní formuje expertní tým. 

Peterka minulý měsíc ukončil své osmileté působení ve společnosti Etnetera Motion a její vedení předal kolegovi Michalu Bubeníčkovi. Umělá inteligence se nejčastěji využívá v oblasti obchodní automatizace, provozních simulací, zákaznických analýz, personalizovaných nabídek nebo security. Mezi expertní opory AI týmu v Etneteře patří Guillermo Alda, spoluzakladatel společnosti GoodAI Solutions, dále Dušan Vojtek nebo Matouš Jezerský.

-mav-