Football Club vychází v novém, chystá web, podcasty i knihu

pondělí, 28. března 2022, 15:05 Aktuality, Tisk MediaGuru

Nová podoba časopisu Football Club má přispět k rozšíření jeho čtenářské základny. Chystá se také spuštění webu, podcastů a připravuje se i knižní publikace.

Titulní strana prvního letošního čísla časopisu Football Club, zdroj: Next Page Media

Titulní strana prvního letošního čísla časopisu Football Club, zdroj: Next Page Media

Čtvrtletník o fotbalové kultuře Football Club vydavatelství Next Page Media vychází v nové podobě. Změna se dotkla především grafiky a vizuální podoby, po obsahové stránce nadále magazín staví na dlouhých článcích a hlubším pohledu, ve kterém se věnuje společenským souvislostem fotbalu. 

„Máme širokou síť zahraničních přispěvatelů, takže čtenářům přinášíme pohled skutečně zevnitř – nejde o články od stolu. Ve finále vzniká něco, co v Česku nemá obdoby. Důležitá je ale samozřejmě i forma, proto jsme zásadním způsobem změnili grafiku, dali magazínu nový, moderní háv. Články tak doplňují kvalitní fotky, obrázky a infografické boxy. Titulní stránku budeme mít vždy ilustrovanou, jsme domluvení na dlouhodobé spolupráci s Ilonou Polanski z ateliéru Tomski&Polanski," popisuje ředitel projektu Ondřej Tůma.

Změny mají vést k rozšíření čtenářské základny časopisu a ke zvýšení možností, kde se čtenáři s obsahem časopisu setkávají. V průběhu dubna proto plánuje spustit plnohodnotný web s novými články v duchu tištěného magazínu. Začne také natáčet podcasty a na podzim chystá vydání knihy, poodhaluje dále Ondřej Tůma.

Web FootballClub.cz by se měl spouštět kolem 10. dubna. „Primárně s originálními články, které se neobjevily v tištěném magazínu. Ty budou doplňovat a rozvádět hlavní témata z printu. Objevovat se ale budou i kratší komentáře, které budou reflektovat aktuální dění ve fotbalovém světě," přibližuje dále ředitel projektu. V první fázi bude web neplacený a za paywallem se objeví pouze články, které vyjdou i v časopisu. Během roku přejde vydavatel na hybridní model placeného obsahu, aby měli předplatitelé dostupný prémiový obsah.

První letošní číslo čtvrtletníku Football Club vyšlo v nákladu 2000 kusů. Pro další letošní vydání je ale pravděpodobné, že se bude zvyšovat v návaznosti na očekáváné rozšiřování počtu čtenářů. Časopis je možné nakupovat výhradně prostřednictvím jeho webových stránek. Prodejní cena se zatím nemění, i když s ohledem na situaci na trhu se tak může stát. Titul si v současnosti předplácí zhruba jeden tisíc čtenářů. „Do roka bychom chtěli jejich počet zdvojnásobit," upřesňuje Ondřej Tůma.

-mav-