Hervis prodává osm svých klíčových prodejen Intersportu

čtvrtek, 3. března 2022, 18:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Hervis prodává osm z 16 prodejen v ČR Intersportu. Poslední obchod bude uzavřen ke konci června 2022, věrnostní program Hervis Sports Club ale končí už v březnu stejně jako provoz e-shopu.

Klíčové filiálky Hervisu převezme od července Intersport, zdroj: Hervis

Klíčové filiálky Hervisu převezme od července Intersport, zdroj: Hervis

Hervis, původem rakouský řetězec se sportovním vybavením, odchází po dvaceti letech z České republiky. Celkem osm klíčových prodejen z 16 přebírá řetězec Intersport. K podpisu došlo již 5. listopadu 2021 a strany se domluvily na tom, že nebudou zveřejňovat kupní cenu. „Od poloviny roku 2022 mají být pod značku Intersport převedeny prodejny v Praze, Brně, Zlíně, Budějovicích, Karlových Varech a Trutnově,“ uvádí v tiskové zprávě Nicole Berkmannová, vedoucí korporátního PR a mluvčí Spar. Zbývající prodejny budou buď uzavřeny, nebo je převezmou jiní majitelé.

Poslední obchod Hervisu bude uzavřen ke konci června 2022, do té doby bude seznam stále otevřených filiálek průběžně aktualizovaný na webu řetězce. Věrnostní program Hervis Sports Club bude uzavřen ke dni 31. března 2022 a ke stejnému datu bude také ukončen provoz e-shopu.

„Rádi bychom Vás, naše stávající i budoucí zákazníky ubezpečili, že dostojíme všem svým závazkům vůči vám, ať se jedná o reklamace, vratky či jakékoliv problémy se zbožím dle obchodního zákoníku České republiky,“ uvádí dále Hervis na svých stránkách.

Hervis je 100% dceřinou společností Spar Österreichische Warenhandels-AG se sídlem ve Walsu (Salcburk). Společnost má celkem 234 poboček (2020) v Rakousku, Bavorsku, Slovinsku, Maďarsku, České republice, Chorvatsku a Rumunsku a hrubé tržby ve výši 470 mil. eur.  Do roku 2014  působila společnost v Česku také se svojí značkou hypermarketů Interspar.

Intersport je rakouský sportovní prodejce, který provozuje celkem 350 sportovních prodejen v Rakousku, České republice, na Slovensku a v Maďarsku.

Hrot: Hervis se stahuje z českého trhu

sobota 19. února 2022

-zue-