Lucie Gilánik převezme vedení nakladatelství Pointa

středa, 9. března 2022, 18:35 Aktuality, Lidé, Internet & Mobil MediaGuru

Na pozici CEO nakladatelství Pointa nastoupí Lucie Gilánik, nahradí Veroniku Mahdalovou, která koncem března odchází na mateřskou dovolenou.

Lucie Gilánik, zdroj: Pointa

Lucie Gilánik, zdroj: Pointa

Zakladatelka a CEO nakladatelství Pointa Veronika Mahdalová odchází po třech a půl letech v čele společnosti koncem března 2022 na mateřskou dovolenou. Na její pozici nastoupí Lucie Gilánik, bývalá výkonná ředitelka Palmknih, které jsou stejně jako Pointa součástí skupiny Albatros Media.

Pointa v roce 2021 zaznamenala 117 knižních předprodejů (o 18 více než v předchozím roce) a 9 milionů korun vybraných v crowdfundingu (což znamená růst o 17 % a 1,36 milionu oproti roku 2020). Prodalo se přes 50 tisíc knih, o více než 9 tisíc víc ve srovnáním s rokem předchozím. Celkem má nakladatelství na kontě 236 vydaných knih a téměř 120 tisíc prodaných výtisků. Čtenáři přispěli na vydání knih Pointy v crowdfundingu už přes 20 milionů korun.

„Vstup do papírových knih je pro mě novým milníkem a jsem přesvědčená, že se stávajícím týmem dokážeme navázat na dosavadní úspěchy Veroniky Mahdalové,“ uvedla nová výkonná manažerka Pointy Lucie Gilánik.

Pointa funguje jako online nakladatelská služba, která autorům pomáhá sestavit knižní tým a zafinancovat vydání knihy s pomocí crowdfundingu. Následně je provede celým procesem, zajistí tisk a distribuci, pomůže také s propagací.

-mav-