Majitel TV Prima posiluje na trhu zemědělství, kupuje Agrozet

čtvrtek, 10. března 2022, 14:20 Aktuality, TV MediaGuru

Firma Agrogreen, patřící do české skupiny GES Group, majitele TV Prima, oznámila akvizici majoritního podílu ve společnosti Agrozet České Budějovice.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Společnost Agrogreen, patřící do české skupiny GES Group, majitele TV Prima, oznámila akvizici majoritního podílu ve společnosti Agrozet České Budějovice. Spojením dvou českých firem vznikne významný subjekt v oblasti distribuce zemědělské, lesní, komunální a zahradní techniky.

Agrozet se pohybuje na trhu distribuce a servisu zemědělské techniky zahraniční i lokální provenience, včetně značek jako John Deere, Zetor, Pöttinger či Fliegl. Celkem provozuje čtrnáct středisek a disponuje dalšími třiceti prodejními místy v rámci sítě subdealerů po celé České republice. Kromě toho má Agrozet v rámci retailové sítě i vlastní e-shop. Obrat společnosti v roce 2021 přesáhl 2 mld. Kč.

Skupinu Agrogreen tvoří několik zemědělských podniků, které obhospodařují přibližně 7000 ha zemědělské půdy, z toho část v režimu ekologického zemědělství.

„Akvizicí společnosti Agrozet upevňujeme své rostoucí postavení v zemědělském sektoru, ve kterém se naše společnost pohybuje od roku2015,“ uvedl Emil Buřič, jednatel společnosti Agrogreen.

Transakce podléhá následnému schválení ze strany Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a její úplné dokončení se předpokládá v polovině tohoto roku. Na financování transakce spolupracovala GES Group s Československou obchodní bankou, transakční poradenství prodávající straně pak poskytla Patria Corporate Finance.

-mav-