Nova prodlužuje stopáž Televizních novin, zařazuje ukrajinské vysílání

středa, 9. března 2022, 16:00 TV MediaGuru

TV Nova rozšiřuje prostor pro zpravodajství z Ukrajiny. Rozšířila také stopáž několika svých pořadů a na web zařadila i ukrajinské TV vysílání.

Zdroj: TV Nova

Zdroj: TV Nova

TV Nova rozšiřuje v souvislosti s pokrýváním války na Ukrajině stopáž své hlavní zpravodajské relace Televizní noviny na jednu hodinu. Další večerní pořady tak začínají místo obvyklých 20:20 až ve 20:40.

Během tohoto týdne bude mít TV Nova na Ukrajině dva štáby. Petru Matýskovou nahradila Lucie Hlubučková, která se pohybuje ve Lvově a okolí. Koncem týdne na místo dorazí druhý štáb s Janem Zálužským, který bude přinášet novinky z hlavního města. „I nadále spolupracujeme s dalšími štáby sesterských televizí v rámci CME a monitorujeme i situaci na hranicích tak, abychom divákům přinášeli aktuální a ověřené informace. Jeden tým máme v Polsku a jeden na Slovensku,“ říká Kamil Houska, ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova.

Válka na Ukrajině od prvních minut konfliktu výrazně změnila strukturu vysílání TV Nova. K těmto změnám bude docházet i nadále, vše je podle televize přizpůsobeno vývoji situace.

Vedle prodloužení zpravodajské relace Televizních novin a posunu začátku pořadů na 20:40, připravuje Nova i speciální vysílání pořadu Snídaně s Novou, které je prodlouženo o zhruba 40 minut. Prodlužuje se také délku Poledních Televizních novin a Nova pokračuje v živých vstupech během dne.

Kontinuální vysílání i nadále probíhá na TN Live, informace z konfliktu jsou k dispozici i na webu TN.cz.

„Nově jsme na webu TN.cz představili i ukrajinské televizní zpravodajství, kdy přebíráme signál od ukrajinské televize 1+1. Na obsahu tohoto zpravodajství se podílejí novináři z mediálních skupin z celého území Ukrajiny. Jsme si plně vědomi toho, že lidé, kterým se podařilo z války uprchnout a jsou nyní na území České republiky, potřebují mít přehled o situaci u nich doma v mateřském jazyce. Chceme jim tuto možnost nabídnout, a proto jsme rádi, že jsme měli možnost se s televizí 1+1 domluvit a tento obsah začít dávat k nám na web, kde je všem plně k dispozici,“ dodává Kamil Houska.

-mav-