Nova začala natáčet druhou řadu seriálu Pan Profesor

čtvrtek, 31. března 2022, 10:00 TV MediaGuru

Televize Nova chystá do vysílání druhou řadu seriálu Pan Profesor. Natáčení nové řady zahájila.

Pan Profesor II, zdroj: TV Nova

Pan Profesor II, zdroj: TV Nova

Televize Nova začala natáčet druhou řadu seriálu Pan profesor. V ústředních rolích rodinného komediálního seriálu se opět objeví Vojtěch Dyk spolu s Beátou Kaňokovou. Kromě nich se v druhé řadě objeví opět Martin Pechlát, Ondřej Bauer a Matouš Ruml, novou postavu ztvární Berenika Kohoutová.

„Ve druhé sérii Pana Profesora se budeme věnovat i tématům jako jsou domácí násilí, extrémní tlak na výkon a studijní výsledky, střet mladých ideálů s realitou nebo ne úplně dobrou sociální situaci vybraných studentů,“ shrnuje hlavní scenáristka druhé série Anna Bobreková, která má praxi i jako učitelka. „Učení na střední škole mi pomohlo ve ztotožnění se s hlavními postavami. Odnesla jsem si z něj i to, že je hodně časté, když se učitelé snaží pomáhat svým studentům a také naopak, když se žáci hodně zajímají o to, jak jejich vyučující žijí,“ dodává.

„Divácký úspěch, kterého se dočkala první řada Pana Profesora, potvrdil, že klíč k atraktivnímu vztahovému seriálu z prostředí střední školy leží zejména v uvěřitelnosti. A to jak samotného prostředí, tak jednotlivých zápletek i hereckého obsazení. Mezi učitelským sborem a studenty musí být hmatatelný vztah, který nám připomene naše vlastní studium, což se myslím tvůrcům povedlo na výbornou i díky obsazení ústřední herecké dvojice. Zatímco v první sérii jsme sledovali, jak milostný vztah dvou učitelů na jednom gymnáziu vzniká, ta druhá nám mimo jiné ukáže, jak náročné je si ho udržet,“ přibližuje kreativní producent televize Nova Michael Bütow.

První řada seriálu Pan profesor, která se na obrazovce televize Nova vysílala loni na podzim, oslovila 28,58 % (share) diváků u TV ve věku 15-54 let. V nejširší divácké skupině 4+ seriál v průměru sledovalo 938 tisíc diváků (zdroj: ATO-Nielsen Admosphere). S největším ohlasem se setkala u mužů ve věku 15-24 let (share 35,89 %). Afinitu zaznamenal seriál u diváků 35-44 let: u mužů 1,29 a u žen tohoto věku 1,48.

-mav-