Ondříček točí pro Voyo Originál minisérii Král Šumavy

úterý, 15. března 2022, 15:35 Aktuality, TV MediaGuru

Premiéra třídílné minisérie Král Šumavy je na platformě Voyo předběžně plánována na letošní podzim.

Gabriela Heclová, David Ondříček, Judit Bárdos a Oskar Hes, zdroj: TV Nova

Gabriela Heclová, David Ondříček, Judit Bárdos a Oskar Hes, zdroj: TV Nova

Režisér David Ondříček natočí pro Voyo Originál třídílnou minisérii Král Šumavy. Adaptace románového bestselleru Davida Jana Žáka Návrat Krále Šumavy sleduje příběh Josefa Hasila, převaděče ze šumavského pohraničí. V třídílné minisérii si jej zahraje Oskar Hes. Premiéra na platformě Voyo je předběžně plánována na letošní podzim. Projekt byl v úterý představen na tiskové konferenci. 

Natáčet se bude od letošního března do května letošního roku nejen v reálných šumavských exteriérech. V minisérii dále hrají Kristýna Podzimková, Judit Bárdos, Vojtěch Vodochodský, Gabriela Heclová, Jan Nedbal a další.

Příběh Josefa Hasila byl poprvé filmově zpracován režisérem Karlem Kachyňou v roce 1959 a do kin na něj tehdy zavítaly více než čtyři miliony diváků. „Nikomu příliš nevadilo, že šlo o pokřivenou propagandu. Je až nepochopitelné, že tolik let po sametové revoluci stále není zfilmován opravdový příběh Krále Šumavy," uvedl Ondříček. 

Knižní předloha Návrat Krále Šumavy vychází z Hasilových vzpomínek, svědectví pamětníků i archivních dokumentů. Scénář napsal Tomáš Vávra, kreativním producentem minisérie je Michal Reitler.

Nejde o jedinou spolupráci Davida Ondříčka s platformou Voyo. Pro tu by měl natočit také snímek v komediálním žánru.

-mav-